:

:

TV Most

Foto: LDK

clock

Septembar 17, 2020   19:08

0

138

Mustafa: Sporazum o ZSO je međunarodna obaveza od 2013. godine

Lider Demokratskog saveza Kosova Isa Mustafa izjavio je danas da je sporazum o Zajednici srpskih opština (ZSO) ratifikovan 2013. godine sa dve trećine glasova poslanika i da je postao međunarodna obaveza.

Mustafa je to napisao na svom Fejsbuku i naveo da poslanik Demokratske partije Kosova Enver Hodžaj laže o odluci za osnivanje ZSO.

Mustafa je podsetio i da je odluku o osnivanju ZSO potpisao tadašnji premijer Hašim Tači, a ne on, kako je naveo Hodžaj.

"Odluka o osnivanju ZSO nalazi se u prvom sporazumu, koji je pregovarao i potpisao tadašnji premijer Hašim Tači, ne Isa Mustafa, kako laže Hodžaj. Sporazum je ratifikovan 2013. godine sa dve trećine glasova poslanika i postao je međunarodna obaveza", napisao je Mustafa.

Prema njegovim rečima, presuda Ustavnog suda kaže da će ZSO biti uspostavljena kako je predviđeno prvim sporazumom koji je ratifikovala Skupština i proglasio predsednik privremenih kosovskih institucija.

"Potpisao sam sporazum sa opštim principima za primenu prvog sporazuma, kao deo primene Zakona o ratifikaciji ovog sporazuma. Instalirao sam i ojačao ulogu Ustavnog suda, kao konačnog arbitra, a reći da sam 2015. godine napravio sporazum o osnivanju ZSO, kada je odluka doneta 2013. godine, apsolutno je netačno. Zna Enver Hodžaj zašto i dalje laže", napisao je Mustafa.

Izvor: T a n j u g

Isa MustafaZSO
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva