:

:

TV Most

Foto: N1

clock

Decembar 05, 2020   18:50

0

112

Mustafa: Studija je manipulacija, Samoopredeljenje ugrozilo partnerstvo sa SAD

Lider Demokratskog saveza Kosova (DSK) Isa Mustafa okarakterisao je kao manipulaciju studiju, koja je predstavljena Evropskom parlamentu, u kojoj se kaže da je fenomen dezinformacija na KiM imao direktne efekte koji su doveli do pada vlade Aljbina Kurtija.

Mustafa je u objavi na Fejsbuk nalogu poručio da će zatražiti od evropskih narodnih partija neophodna pojašnjenja kako bi se odbacila ova tendenciozna i ideološki motivisana studija prema DSK.

"Neki evropski levičari, istomišljenici sa najvećom levičarskom strankom na Kosovu (Pokretom Samoopredeljenje Aljbina Kurtija) u jednoj "studiji" koju su uradili o uticaju lažnih vesti u političkom odlučivanju, uključujući i Kosovo, "optužili" su me kao proizvođača lažnih vesti sa namerom rušenja vladajuće koalicije između Samoopredeljenja i DSK", ocenio je Mustafa.

Prema njegovim rečima,  DSK dao Samoopredeljenju šansu "da rade zajedno za dobro Kosova", međutim, DSK nije mogao da podnese ponižavanje gledajući Samoopredeljenje dok smenjuje ministre iz DSK kršeći sporazum i ugrožavajući kosovsko partnerstvo sa SAD.

"Samoopredeljenje je pored pokušaja da zloupotrebi partnerstvo i konstruktivnost DSK, povratkom na svoju ideologiju i izolacionističku genezu, počelo da ugrožava i partnerstvo Kosova sa glavnim saveznicima, pre svega sa SAD. Stoga je DSK reagovao. I odgovoriće tako svima  na Kosovu, koji se smatraju toliko važnim i snažnim da ignorišu telefonske pozive Bele kuće i Stejt departmenta", naglasio je Mustafa.

Lider DSK je na kraju istakao da očekuje da će se ova studija "završiti kao očajnički pokušaj manipulacije istinom".

Izvor: Kosovo online

KiMMustafaKurtiSAD
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva