:

:

TV Most

Foto: arhivska fotografija

clock

Februar 23, 2019   12:50

0

219

Mustafa: Tači trguje sa Mogerinijevom i Vučićem

Bivši kosovski premijer i lider Demokratskog saveza Kosova (DSK) Isa Mustafa izjavio je da je za tu stranku potpuno neprihvatljivo da se u Briselu otvori pitanje promene granica i optužio predsednika privremenih kosovskih institucija Hašima Tačija da je sklopio neki dogovor s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i visokom predstavnicom EU za spoljnu politiku i bezbednost Federikom Mogerini.

„Tači je verovatno stupio u neki aranžman s Mogerinijevom i sa srpskim predsednikom Aleksandrom Vučićem. Ali mislim da je to potpuno neodgovorno i potpuno neprihvatljivo za DSK. Uveren sam da ako otvorimo pitanje granice, time otvaramo i pitanje statusa, pitanje državnosti Kosova, i onda se to pitanje ne može okončati“, rekao je Mustafa, prenosi prištinska Gazetablic.

Kako je rekao, Beograd će Prištinu dovesti do toga da se odrekne Deklaracije o nezavisnosti“.

“ Mi ne možemo prisiliti Ameriku da opet bombarduje Srbiju jer nas je Srbija izdala tokom pregovora, što je nas dovela do toga da se odreknemo državnosti“, rekao je Mustafa i dodao da je apsurdno napraviti sporazum o promeni granica, znajući da će Federika Mogerini okončati svoj mandat u maju ove godine.

Kako je rekao, Priština bi trebalo da ima jake garancije za sporazum, ali da ni u kom slučaju ne sme da misli da menja ili koriguje granice.

Izvor: Танјуг

KiMVučićTačiIsa Mustafa
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva