:

:

TV Most

Foto: N1

clock

Avgust 25, 2020   11:27

0

105

Mustafa traži saradnju između vlasti i opozicije kako bi se postigao sporazum sa Beogradom

Predsednik Demokratskog saveza Kosova (DSK), Isa Mustafa, zatražio je danas saradnju vlasti i opozicije na KiM u vezi procesa nastavka dijaloga sa Beogradom.

On smatra da treba voditi računa da Beograd ne saznaje za unutrašnje sukobe na KiM putem televizijskih rasprava, javlja KOHA.

“Politički procesi sa kojima se zemlja suočava zahtevaju saradnju i međusobno poverenje svih aktera. Dijalog sa Srbijom koji vodi ka obostranom priznavanju, bilo u Vašingtonu ili Briselu, biće snažniji i stabilniji, ako su akteri tog dijaloga i vlast i opozicija. U međuvremenu, strategija dijaloga trebala bi da bude zasnovana na pitanjima o kojima će razgovarati premijer i njegov kabinet sa koalicionim partnerima i liderima opozicije", napisao je Mustafa na Fejsbuku.

On dodaje da “bez obzira na razlog i potrebu da se javnost obaveštava o svemu, potreban je oprez kako Srbija ne bi saznala za strategiju Prištine kroz rasprave u televizijskim studijima i unutrašnjih sukoba, jer to šteti dijaloškom položaju kosovskog premijera ".

Mustafa dalje navodi da je za državu prioritet i dalje borba protiv pandemije, ekonomski oporavak, kao i dijalog za međusobno priznavanje.

“DSK će tražiti da Vlada u svakom trenutku bude spremna da izvrši rekonfiguraciju i promene prvenstveno onih koji ne razumeju redosled i disciplinu upravljanja, koji prate lične ili stranačke programe ili za koje se procenjuje da troše javni novac bez zasluga", naveo je on.

Ova reakcija Mustafe dolazi nakon brojnih sukoba koalicionih partnera u poslednje vreme, poseća KOHA.

Izvor: Radio Kontakt Plus/Koha

KiMMustafadijalog Beograda i Prištine
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva