:

:

TV Most

Foto: Telegrafi

clock

Mart 26, 2020   8:45

0

67

Mustafa: Zbog Kurtija SAD nama uvodi sankcije, a ne Srbiji

Predsednik DSK, Isa Mustafa, izjavio je sinoć da je dobro što je vlada Aljbina Kurtija opozvana, jer je, kako je kazao, i rasprava u parlamentu pokazala koliko su duboke razlike između njegove stranke i Pokreta Samoopredeljenja.

Mustafa je za T7 rekao da je sa Kurtijevom vladom Priština došla u situaciju da joj sankcije uvodi njen glavni saveznik - SAD.

"Došli smo u situaciju da se nama uvode sankcije, a ne Srbiji", rekao je Mustafa i dodao da je smena ministra Agima Veljiua bila "kap koja je prelila čašu".

Inače, Mustafin uslov za opstanak Kurtijeve vlade bio je i donošenje odluke o potpunom i bezuslovnom ukidanju sankcija, odmah i na način kako to zahteva Amerika.

Jučerašnja sednica, prema Mustafi, otkrila je velike razlike između DSK i Samoopredeljenja i u takvoj situaciji, ovo je, smatra on, najbolje rešenje.

"Rasprava je pokazala duboka neslaganja oko ključnih pitanja. Iako smo dogovorili formiranje vlade, ispostavilo se da se duboko ne slažemo. Dobro je da se glasalo o nepoverenju. Bolje je da vlada padne na vreme, nego da je nastavila da sprovodi svoj program", rekao je Mustafa, preneo je prištinski portal Ljajmi.

Kurtijeva vlada oborena je u sredu sa 82 glasa za i 32 protiv.

Haradinaj veruje u brzo formiranje novih institucija

Lider opozicione Alijanse za budućnost Kosova, Ramuš Haradinaj, veruje da će nove prištinske institucije biti brzo formirane, nakon pad vlade Aljbina Kurtija.

Haradinaj je na svom fejsbuk profilu napisao da je izglasavanje nepoverenja Kurtijevoj vladi, kako je naveo, "dokaz da ustav i parlament na Kosovu funkcionišu".

Uveren je, kaže, da će nove prištinske institucije biti brzo konstituisane i da ubuduće neće biti neslaganja u vlasti.

Izvor: RTV, T a n j u g

Isa MustafaVlada KosovaAljbin KurtiSamoopredeljenjeDSKSAD
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva