:

:

TV Most

clock

Januar 25, 2015   12:05

0

139

Mustafa: Nisam ja doveo Jablanovića u vladu

"Srpsku listu i ministra Jablanovica nisam vam ja doveo. Njih sam našao među nama. Njih je doveo podeljeni sever, doveli su ih glasovi srpskih građana, doveo ih je dijalog", napisao je Mustafa na svom fejsbuk profilu.

"Realnost je da oni vodi sve opštine sa srpkom većinom i da imaju 10 poslanika u skupštini Kosova", naveo je Mustafa.

Kosovski premijer, takođe, kaže da su on i njegova stranka (Demokratski savez Kosova) bili protiv toga da rezervisana mesta u parlamentu postanu garantovana, što su, po njegovim rečima, podržali svi ostali politički subjekti, izuzev Pokreta Samoopredeljenje.

Neke od tih stranaka, ocenio je, imale bi danas još najmanje 10 poslanika nevećinskih zajednica u skupstinu.

Prema njegovim rečima, DSK i on su se držali principa da je "potrošeno" vreme za rezervisana mesta.

"Zbog korektnosti, treba da kažem da je (Hašim) Tači bio umereniji, jer je bio rekao da on podržava produženje rezervisanih mesta, s obzirom da je bio u koaliciji sa manjinama, ali nije garantovao da će glasati svi njegovi poslanici i da to ne može da se postigne bez DSK", napisao je Mustafa.

Prema njegovim rečima, Ramuš (Haradinaj) i Bedžet Pacoli nisu imali ograničenja u širokogrudosti kada se radilo o rezervisanim mestima.

"Sada neka ne pričaju mnogo, jer im ne priliči, ili neka kažu istinu", napisao je Mustafa.

U Prištini su u subotu, na poziv opozicionih stranaka, organizovane demonstracije u kojima je tražena ostavka ministra za povratak i zajednice Jablanovića, i usvajanje zakona o pretvaranju "Trepče" u javno preduzeće.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva