:

:

TV Most

Foto: commons.wikimedia.org

clock

Jun 27, 2015   12:05

0

120

Mustafa:Usaglasiti stavove,osnovati Specijalni sud

Mustafa je, na sednici kosovske vlade, rekao da zajedno sa opozicijom treba da usaglase stavove za osnivanje Specijalnog suda.

"U narednim danima treba da radimo kako bi ponovo u parlamentu razmatrali amandmane za promenu ustava", rekao je premijer Mustafa.

On je naglasio da kosovska vlada treba da usaglasi stavove sa opozicijom oko Specijalnog suda i naveo da je ranije deo opozicije bio za osnivanje tog suda, ali je sada protiv, misleći pri tom na Alijansu za budućnost Kosova Ramuša Haradinaja.

Američka ambasadorka u Prištini Trejsi Džejkobson izjavila je da su SAD duboko razočarane što kosovski parlament nije usvojio amandmanae koji "otvaraju put" za osnivanje Specijalnog suda.

Džejkobson je, u izjavi za prištinski dnevnik "Zeri", precizirala da ono što je u petak pokazao kosovski parlament predstavlja prepreku za evroatlanske namere Kosova.Ona je ponovila da američka Vlada neće blokirati nastojanja zemalja koje nisu priznale Kosovo da UN formiraju Specijalni sud.

Kosovski parlament u petak nije usvojio ustavne amandmane koji bi omogućili usvajanje zakona o formiranju Specijalnog suda za zločine koje je počinila Oslobodilačka vojska Kosova, pošto nije obezbeđena neophodna dvotrećinska većina.

"Za" amandmane je glasalo 75 poslanika od neophodnih 82, sedam je bilo protiv, a dvoje uzdržano od ukupno 116 prisutnih poslanika.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva