:

:

TV Most

Foto: TV Most

clock

Jun 26, 2019   11:14

0

360

Muzičko - scenski spektakl "Povratak ishodištu" u Kolarčevoj zadužbini VIDEO

Povodom obeležavanja Vidovdana u Beogradu, Kulturno-umetničko društvo "Kopaonik" iz Leposavića i Udruženje građana Kosovskomitrovačkog okruga organizovali su u Kolarčevoj zadužbini koncert "Povratak ishodištu". 

 

Pesmom i igrom iz svih delova Kosova i Metohije , koje je izveo KUD “Kopaonik”, posetioci Kolarčeve zadužbine uživali su i dugotrajnim aplauzom propratili svaku igru, jer je na najlepši način odslikala svako mesto u južnoj srpskoj pokrajini.

„Pesmom i i grom prošetali smo kroz Kosovo i Metohiju i pokazali naše vekovne vrednosti kulturne baštine, koje mi ljubomorno čuvamo i pazimo, i iz godine u godinu istražujemo ono što nije istraženo. To je suština cele priče  i obaveza svih nas koji se bavimo ovim poslom“, rekao je Đorđe  Lakušić, umetnički direktor KUD-a  „Kopaonik“.

„Jedna predstava koja je kroz pesmu i igru i kroz kazivanja o Kosovu i Metohiji dočarala tradiciju srpskog naroda sa tog područja“, istakao je Raša Rojević, predsednik Udruženja građana Kosovskomitrovačkog okruga.

„Naša braća i sestre sa Kosova i Metohije pokazali su, pre svega, nama, koji ovde živimo, odakle smo potekli, ko smo bili, šta smo danas i čemu bi trebalo da stremimo sutra. Pokazali su koliko smo odlučni, pokazali su vitalnost, našu želju i volju da ostanemo i opstanemo i kao narod i kao država. Ono što je najvažnije, ovi mladi ljudi večeras to nisu pokazali ni mržnjom ni nasiljem, već pesmom, igrom , umetnošću i tom stvaralačkom energijom, koja nam je uvek bila svojstvena i koju ni silom nikada neće moći da nam uzmu“, rekao je Željko Jović, zamenik direktora Kancelarije za KiM.

Posetioci su bili u prilici i da u galeriji Kolarčeve zadužbine pogledaju izložbu srpske nošnje. Pored mnogobrojnih posetilaca, koncertu su prisustvovali i brojni predstavnici ambasada u našoj zemlji. 

Koncert je  organizovan uz podršku Ministarstva kulture i informisanja i Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Izvor: TV Most

Povratak ishodištuKUD Kopaonik LeposavićKolarčeva zadužbinaBeogradVidovdanKiM
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva