:

:

TV Most

Foto: TV Most

clock

Jun 26, 2019   11:14

0

187

Muzičko - scenski spektakl "Povratak ishodištu" u Kolarčevoj zadužbini VIDEO

Povodom obeležavanja Vidovdana u Beogradu, Kulturno-umetničko društvo "Kopaonik" iz Leposavića i Udruženje građana Kosovskomitrovačkog okruga organizovali su u Kolarčevoj zadužbini koncert "Povratak ishodištu". 

 

Pesmom i igrom iz svih delova Kosova i Metohije , koje je izveo KUD “Kopaonik”, posetioci Kolarčeve zadužbine uživali su i dugotrajnim aplauzom propratili svaku igru, jer je na najlepši način odslikala svako mesto u južnoj srpskoj pokrajini.

„Pesmom i i grom prošetali smo kroz Kosovo i Metohiju i pokazali naše vekovne vrednosti kulturne baštine, koje mi ljubomorno čuvamo i pazimo, i iz godine u godinu istražujemo ono što nije istraženo. To je suština cele priče  i obaveza svih nas koji se bavimo ovim poslom“, rekao je Đorđe  Lakušić, umetnički direktor KUD-a  „Kopaonik“.

„Jedna predstava koja je kroz pesmu i igru i kroz kazivanja o Kosovu i Metohiji dočarala tradiciju srpskog naroda sa tog područja“, istakao je Raša Rojević, predsednik Udruženja građana Kosovskomitrovačkog okruga.

„Naša braća i sestre sa Kosova i Metohije pokazali su, pre svega, nama, koji ovde živimo, odakle smo potekli, ko smo bili, šta smo danas i čemu bi trebalo da stremimo sutra. Pokazali su koliko smo odlučni, pokazali su vitalnost, našu želju i volju da ostanemo i opstanemo i kao narod i kao država. Ono što je najvažnije, ovi mladi ljudi večeras to nisu pokazali ni mržnjom ni nasiljem, već pesmom, igrom , umetnošću i tom stvaralačkom energijom, koja nam je uvek bila svojstvena i koju ni silom nikada neće moći da nam uzmu“, rekao je Željko Jović, zamenik direktora Kancelarije za KiM.

Posetioci su bili u prilici i da u galeriji Kolarčeve zadužbine pogledaju izložbu srpske nošnje. Pored mnogobrojnih posetilaca, koncertu su prisustvovali i brojni predstavnici ambasada u našoj zemlji. 

Koncert je  organizovan uz podršku Ministarstva kulture i informisanja i Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Izvor: TV Most

Povratak ishodištuKUD Kopaonik LeposavićKolarčeva zadužbinaBeogradVidovdanKiM
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva

the unique purchase benefit is probably the features of best replica rolex.

fake uhren for sale success will be incredible.

where to find good sex dolls?