:

:

TV Most

Foto: gov.me

clock

Jul 21, 2021   17:36

0

68

MVP: Obezbedićemo Jovanovićev bezbedan povratak u Crnu Goru

Ministarstvo vanjskih poslova (MVP) Crne Gore saopštilo je danas da je u slučaju Rista Jovanovića, kao, kako navode, i svaki put do sada, uložilo maksimalne napore u cilju pružanja pomoći crnogorskim građanima u zaštiti njihovih prava, bez obzira na njihovu nacionalnu, versku, političku ili bilo koju drugu pripadnost.

Jovanović, koji je uhapšen 28. juna na Gazimestanu, osuđen je danas u Prištini na šest meseci zatvora sa mogućnošću puštanja na slobodu uz kauciju od 6.700 evra, koju će, kako je ranije Tanjugu reao jedan od lidera DF Andrija Madić, platiti taj savez.

Iz MVP navode da se novčanom umesto zatvorskom kaznom, stiču uslovi da se Jovanović vrati svojoj porodici.

"Uz predstavnike Ministarstva vanjskih poslova i Ambasade Crne Gore na Kosovu, ročištu je prisustvovala sestra Rista Jovanovića, Slavenka Perazić. Ona je iskazala iskrenu zahvalnost Ministarstvu vanjskih poslova na čelu sa ministrom Đorđem Radulovićem i Vladi Crne Gore na velikom trudu koji je od prvog dana uložen u cilju zaštite prava njenog brata, kao i zbog činjenice da je Ministarstvo obezbedilo njegov bezbedan povratak u Crnu Goru", navodi se u saopšenju, preneo je portal RTCG.

Izvor: T a n j u g

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva