:

:

TV Most

Foto: TV Most

clock

Februar 21, 2024   18:33

0

68

Na 45. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu oko 400 izlagača iz 30 zemalja; Vučić: Osećajte se kao kod svoje kuće!

Predsednik Srbije  Aleksandar Vučić i  Olga Kefalogiani,  ministarka turizma Grčke, koja je ove godine zemlja partner, zajedno su u Beogradu otvorili 45. Međunarodni sajam turizma, koji je okupio oko 400 izlagača iz 30 zemalja. Na sajmu će prvi put nastupiti Kambodža, Ekvador, Sveta Lucija i Libija. 

Predsednik Vučić poželeo je dobrodošlicu brojnim gostima i naglasio da se Srbija može pohvaliti kako turističkim potencijalima, tako i sve većim  interesovanjem stranih turista za našu turističku ponudu 

,,Srbiju je u toku prošle godine posetilo 2.100.000 stranih turista, u prošloj godini bila je prva destinacija u svetu po stopi rasta prihoda od stranih turista u odnosu na 2019. godinu koja je iznosila 79 odsto, devizni priliv od turizma u 2023. godini bio je rekordnih 2,55 milijardi evra", naglasio je predsednik Vučić i dodao da se nada još boljim rezultatima u godinama pred nama.

Turistička organizacija Srbije predstavlja se pod sloganom ,,Srbija. Doživi!", a pored aktivnog odmora akcenat će biti na bogatstvu različitosti, kroz promociju novih brošura pod nazivom ,,Uporište duhovnosti" i ,,Moj Dunav". Među izlagačima Turističke organizacije Srbije su Ministarstvo turizma i omladine, Skijališta Srbije, Zavod za zaštitu prirode, Prirodnjački centar Svilajnac i Agencija za bezbednost saobraćaja.

U hali 4 Beogradskog sajma, pod sloganom „Doživi Kosovo i Metohiju“ i ove godine biće predstavljen turistički potencijal naše južne pokrajine, saopštila Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

Predsednik Vučić , nakon otvaranja Međinarodnog Sajma, obišao je i štand Kancelarije za KIM.

Paralelno sa Sajmom turizma,  održava se i 19. Međunarodni sajam ugostiteljske opreme ,,Horeka" pod sloganom ,,Poslužite se", koji je okupio domaće i inostrane kompanije koje se bave proizvodnjom, distribucijom i prodajom hotelskog i ugostiteljskog nameštaja, opreme za kuhinje, restorane i barove, kao i novim trendovima poslovanja.

Sajam će trajati od 22. do 25. februara. 

Izvor: TV Most

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva