:

:

TV Most

Foto: Srna

clock

Septembar 23, 2020   15:46

0

148

Na humanitarnoj izložbi prodato šest slika, novac namenjen Dnevnom centru u Kosovskoj Mitrovici

Predsednik Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji Milorad Arlov i gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković posetili su danas humanitarnu izložbu u Muzeju Kozare. Arlov je zahvalio Prijedorčanima što su kupili šest slika naj aukciji i doprineli prikupljanju sredstava za izgradnju Dnevnog centra "Podrži me – 9. januar" u severnoj Kosovskoj Mitrovici.

"Mi smo zahvalni Prijedorčanima koji su i u ovom teškom vremenu kupili šest slika na ovoj prodajnoj humanitarnoj aukciji", izjavio je Arlov novinarima.

On je dodao da je ovo peta humanitarna izložba u Republici Srpskoj i da je oko 30 slika prodato, a da je cena jedne slike 500 KM.

"Svaka prikupljena marka biće uložena za izgradnju Centra i hvala Republici Srpskoj i gradu Prijedoru, kao i svim slikarima širom Republike Srpske što su svoje slike dali za ovo humano delo", naglasio je Arlov.

On je dodao da je oko 70 odsto radova na Dnevnom centru urađeno i da se nada završetku do kraja godine.

Objekat se prostire na 714 metara kvadratnih, a ukupna investicija je vredna 280.000 evra.

Arlov je naveo da je za završetak potrebno manje od 70.000 evra.

On je dodao da se humanitarna akcija nastavlja na nekim drugim poljima putem osnovnih i srednjih škola, te da će od 1. oktobra biti aktivan i humanitarni broj 1412.

Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković izjavio je da se grad Prijedor prvi uključio u ovu humanitarnu akciju i prvi uplatio pomoć od 5.000 KM za izgradnju Centra u Kosovskoj Mitrovici za decu i mlade sa poteškoćama u razvoju.

"Ovim putem pozvao bih javna i privatna preduzeća, institucije i pojedince da do kraja mjeseca još jednom pogledaju ovu izložbu i kupovinom slika učestvuju u humanitarnoj akciji sa željom da svi zajedno pomognemo toj deci i mladima", rekao je Đaković.

Izložba 25 autorskih radova 19 slikara iz Republike Srpske koja je od 24. avgusta, osim u Muzeju Kozare otvorena i u holu Pozorišta Prijedor, biće zatvorena krajem septembra.

Izvor: TV Most/Srna

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva