:

:

TV Most

clock

Maj 20, 2019   23:02

0

271

Na internetu deo izveštaja o postupku protiv Stojkovićeve

Na društvenim mrežama objavljen je deo izveštaja istražnog sudije Sudu časti Lekarske komore Srbije za pokretanje postupka protiv psihijatra, dr Jovane Stojković, u kom se navodi da je ta doktorka "direktno odgovorna za razvoj epidemije malih boginja tokom 2017. godine", prenosi "Blic".  

Stojković, protiv koje je pokrenut postupak za oduzimanje licence pred Sudom časti, zagovornik je, kako kaže, prava na izbor slobodne vakcinacije, a protivi se obaveznoj.

Ona je na svom Fejsbuk profilu 3. aprila, objavila deo dokumentacije u kom se navodi da sudija istražitelj konstatuje da je "dr Jovana Stojković u svom delovanju kao lekar, svojoj agresivnosti, okupljanju i organizovanju ljudi da se bore protiv medicinske nauke, pre svega protiv vakcinacije (...) predstavljajući svoje stavove kao deo svog političkog opredeljenja, direktno odgovorna za razvoj epidemije malih boginja tokom 2017. godine".

Istražni sudija dalje napominje da "politička uverenja predstavljaju lični stav, ali kao lekar psihijatar, prema Kodeksu medicinske etike LKS dužna je da ni u jedno obliku ne zloupotrebljava svoja privatna uverenja, bila ona politička, verska ili druga, za propagandu apsolutno nedokazanih stavova medicinske nauke, kao što je njena borba protiv vakcinacije, pritom upotrebljava termin 'prisilne', 'oduzimanje dece' i sličnih neistina, iako se radi o obaveznoj vakcinaciji".

Kako je Stojković objavila, autorka ovog obrazloženja je prof. dr Miroslava Jašović Gašić, sudija istražitelj Suda časti Lekarske komore Srbije koja je njena bivša direktorka i osoba koja joj je prema njenim rečima "u najmanju ruku nenaklonjena".

"Blic" navodi da Gašić nije želela da daje izjave, niti komentarište išta u vezi slučaja Jovane Stojković, imajući u vidu da je postupak u toku, kao i da su sličan odgovor dobili i od Lekarske komore Srbije.

"Postupak koji je pokrenut pred sudom časti Regionalne lekarske komore Beograda protiv psihijatra, dr Jovane Stojković i dalje je u toku i tek nakon njegovog okončanja, javnost će biti obaveštena o donetoj presudi Suda Časti LKS", kazali su iz Komore.

Izvor: RTV, T a n j u g

Jovana StojkovićvakcineLekarska komora Srbije
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva