:

:

TV Most

clock

Septembar 01, 2019   20:05

0

300

Na KiM sve spremno za početak nove školske godine

Sve škole na području Kosova i Metohije koje rade po srpskom obrazovnom sistemu počeće u ponedeljak na vreme sa nastavom. a prema rečima Jasmine Dedić, načelnice Školske uprave u Kosovskoj Mitrovici, u prvi razred krenuće 1.100 đaka.

Taj broj prema rečima Dedićeve, isti je kao i prethodne godine, a svih 77 osnovnih škola na području čitavog Kosmeta spremno je za početak nove školske godine.

- Jedini problem jeste što učenici koji će se besplatno deliti učenicima po odabranim kriterijumima zbog problema sa prelaskom administrativne linije još nisu stigli do Školske uprave ali nadam se da ćemo i taj problem rešiti i da će nam učenici parcijalno stizati – dodaje Dedićeva i napominje da su se kriterijumi za podelu besplatnih učenika bili socijalni status porodice učenika kao i treće dete.

Inače, kako ističu u Školskoj upravi u Kosovskoj Mitrovici ni jedno odeljenje u srpskim školama na Kosmetu ove školske godine neće biti ukinuto u odnosu na proteklu školsku godinu a u osnovnim i srednjim školama na KOsmetu nastavu pohađa oko 16.500 učenika.

Izvor: Novosti

KiMpočetak školske godine
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva