:

:

TV Most

clock

April 07, 2020   9:04

0

377

Na Kosmet dosad stiglo 2.500 tona robe, naše brašno uzimaju i Albanci

Na Kosovo i Metohiju prethodnih dana poslato je ukupno 248 kamiona sa srpskom robom i nema nestašica bilo kojih proizvoda. Ovo je izjavio predsednik Aleksandar Vučić, dodajući da naše brašno uzimaju i Albanci, zbog čega je zadovoljan.

Kako je saopšteno iz Kancelarije za KiM, u pokrajinu je otišlo oko 2.500 tona osnovnih životnih namirnica i ima dovoljno medicinskih sredstava i lekova.

Potpredsednik Srpske liste na KiM Igor Simić kaže, za "Novosti", da postoji stalna komunikacija sa srpskim državnim institucijama, i da je na KiM, kao i u ostatku Srbije, najveći broj građana disciplinovan i poštuje pozive i savete stručnjaka.

- Uspostavljena je linija za kontinuirano snabdevanje građana i zdravstvenih institucija svim potrebnim materijalima i prehrambenim proizvodima. Zahvaljujući Kancelariji za KiM, ministarstvu zdravlja i Vladi Srbije, radi se na jačanju zdravstvenih kapaciteta. Isporučena je zaštitna oprema koja sadrži 30.000 maski, 36.000 rukavica, 2.000 partikularnih maski, 10.000 kapa, 20.000 kaljača, 90 kombinezona, 10.000 jednokratnih mantila, 40 zaštitnih naočara i 200 vizira - navodi on i zahvaljuje predsedniku Aleksandru Vučiću na brizi i podršci srpskom narodu u ovim teškim vremenima.

Kosovsku Mitrovicu, u kojoj je proglašen karantin, kako podseća Simić, posetili su stručnjaci sa beogradskog Instituta "Batut" sa kojima je napravljen plan delovanja:

- Organizovali smo privremenu bolnicu za smeštaj lakših bolesnika, a za teže bolesnike je predviđeno njihovo transportovanje u najbolje opremljene bolnice u Nišu, Kragujevcu i Beogradu.

ZAJEDNIČKI PROTIV VIRUSA

O SITUACIJI sa virusom na KiM predsednik Vučić je razgovarao sa specijalnim izaslanikom generalnog sekretara UN na Kosmetu Zahirom Taninom. Vučić je izrazio odlučnost Srbije da pomogne srpskoj zajednici na KiM, ali i spremnost na punu saradnju sa Albancima i zajednički rad sa predstavnicima privremenih institucija u Prištini u zaustavljanju kovida 19. Tema razgovora je bila i sednica SB posvećena KiM, koja će se održati putem video-konferencije 24. aprila.

Izvor: Novosti

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva