:

:

TV Most

clock

April 03, 2020   22:11

0

165

Na Kosovu raste broj zaraženih koronavirusom, ukupno 132

Na Kosovu je registrovano još šest osoba pozitivnih na koronavirus, čime je broj zaraženih povećan na 132 osobe, saopšteno je večeras iz Nacionalnog instituta za javno zdravlje Kosova.

"U laboratoriji za molekularnu mikrobiologiju Nacionalnog instituta za javno zdravlje Kosova  metodom RT-PCR, uzeto je 105 uzoraka iz slučajeva hospitalizovanih na Klinici za infektivne bolesti i iz praćenja kontakata slučajeva na terenu. Od uzoraka uzetih za testiranje na virus SARS-CoV-2, šest je bilo pozitivnih", navedeno je u saopštenju Instituta.

Saopšteno je da su petoro zaraženih osoba iz Peći. Pozitivni slučajevi su slučajevi kontakata, od kojih su četiri sa prebivalištem u Lugađiji kod Peći, jedan sa prebivalištem u Peći i jedan u karantinu, navodi se uizveštaju.

Prema podacima Instituta, danas je izlečeno šest pacijenata, dok je ukupan broj do sada izlečenih osoba od infekicje koronavirusa 16.

U laboratoriji za molekularnu mikrobiologiju Instituta u Prištini, od 8. februara do danas,  testirano je ukupno 1.605 sumnjivih uzoraka na virus SARS-KoV-2,  od kojih je 132 bilo pozitivno, sa jednim smrtnim slučajem.

Iz Instituta poručuju da kontinuirano nadgledaju sve slučajeve kontakata zaraženih osoba, kao i kontakte kontakata, obavezujući ih da se samoizoluju i potraže lekarsku pomoć ako imaju simptome.

Do danas je kontaktirano 2772 slučaja kontakta i oni su pod nadzorom, saopšteno je iz Instituta.

Izvor: Kosovo Online

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva