:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

Novembar 30, 2021   10:57

0

87

"Na kraju se stvari rešavaju na izborima"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je danas da demokratija ima svoju cenu i da s vremena na vreme mora da se trpi teror manjine, ali i to mora imati svoje granice, kao i da se na kraju stvari rešavaju na izborima.

Vučić, koji je obišao radove na Makiškom polju, na pitanje o blokiranju puteva od strane opozicije, poručio je ,pošto je u tom trenutku prošao automobil hitne pomoć, „zamislite da je neko od nas blokirao put i da hitna pomoć sa povređenim ili bolesnim ne može da prođe“.

„Morate da razumete da želimo da se ponašamo demokratski, i demokratija ima svoju cenu, demookratija znači da moramo da trpimo, s vremena na vreme, teror manjine, ali to mora da ima svoje granice. Moja ideja i savet nadležnima je da puste sve dok ne tuku ljude“, poručio je on.

Vučić je kazao da, ako misle da je zadovoljstvo u tome da blokiraju puteve ljudima da ne mogu da rade i žive, neka to rade, jer narod vidi razliku između onih koji rade i grade, i onih koji jedino što umeju je samo da prete, da vode brutalne kampanje izmišljotina.

„Proveravali smo javno mnjenje, i toliki je revolt ljudi u Srbiji zbog onog što su radili proteklih dana da ne mogu da opišem. Molim ljude da pokažu uzdržanost. Neka blokiraju šta god hoće, i tome dođe kraj. Na kraju se stvari rešavaju na izborima, građani olovkom pokažu koga žele a koga ne“, rekao je on.

Ukazao je da iz njihovog delovanja stoji i strani faktor.

„Videćete čitave analize odakle, koliko novca, i zašto. Postoji i kriminalni faktori. Nije slučjano da je došao uposlenik Keljmendijeve firme. Slobodarski batinaš Chumeta i Keljmendija“, dodao je on.

Najoštrije osuđujem svako vređanje na nacionalnoj osnovi

Vučić je poručio da najoštrije osuđuje svako vređanje na nacionalnoj osnovi, kao i svaki govor mržnje i isticanja argumenta da je neko ovakav ili onakav, jer pripada nekoj naciji.

Vučić je tako odgovorio na pitanje novinara da prokomentariše, kako je rečeno, širenje govora mržnje na nacionalnoj osnovu na nacionalnim frekvencijama i to tako što je potpredsednica S SP-a prozvana kao rumunski neprijatelj i da li je to za njega način legitimne političke borbe.

"Apsolutno osuđujem svakoga ko bilo koga vređa na nacionalnoj osnovu. Marinika Tepić je lažov i žena koja ne postoji stvar koju nije uradila protiv naše države i ne postoji neodgovornost koju nije pokazala na nekom mestu, kao i Dragan Đilas. Ja Rumune obožavam i Ukrajince i Bošnjake i Mađare... i nikome ne dam da nekoga napada zato što je neke nacionalne pripadnosti", naveo je Vučić.

Istakao je da je sramota da bilo ko napada bilo koga zato što pripada nekoj drugoj naciji i da će uvek da izrazim svoje neslaganje sa tim.

Zapitao je novinarku N1, koja mu je postavila pitanje, da li je njima sa te televizije lepo kada čuju da njemu psuju majku i kažu da je moron.

"Svi koji pripadaju bilo kojoj naciji su građani naše zemlje i moraju da imaju ista prava, i kao predsednik uvek ću se boriti za to", poručio je Vučić.

Pozivam rumunsku braću da 3. aprila glasaju za budućnost Srbije i da imaju sva prava i da svaki napad za njih svaki budući predsednik osudi, poručio je Vučić.

Izvor: Танјуг

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva