:

:

TV Most

clock

Mart 27, 2022   17:57

0

257

Na Međunarodnom sajmu turizma predstavile se i opštine Kosovskog Pomoravlja

Na štandu Kancelarije za Kosovo i Metohiju prvi put se na Međunarodnom sajmu turizma predstavilo više opština iz Kosovskog Pomoravlja.

 Predsednik opštine Gnjilane Saša Milošević poručio je posetiocima da svako u životu bar jednom treba da doživi Kosovo i Metohiju.

„Kosovsko Pomoravlje je regija poznata po svojoj istoriji , kulturi, prirodnoj lepoti... U Kosovskom Pomoravlju žive pravi srpski domaćini, gostoljubivi i vredni čuvari srpske tradicije“, rekaoje Milošević.

Na štandu su se uz pesmu i igru našla i tradicionalna jela Kosovskog Pomoravlja.

Zubin Potok je najzapadnija od tri opštine sa većinski srpskim stanovništvom na severu Kosova i Metohije. Poseban biser turizma i privrede ove opštine je jezero Gazivode.

Na teritoriji opštine Zubin Potok nalaze se i planine Rogozna i Mokra Gora.

Mokra Gora je već prepoznata kao dobra turistička destinacija u regionu i šire, dok  jezero Gazivode postaje pravi izbor za ljubitelje prirode i dobrog odmora.

Pomoćnik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Veselin Kočanović je istakao veliki značaj predstavljanja gradova i opština sa Kosova i Metohije koji su , kako kaže, uspešno promovisali turističke manifestacije, verske i istorijske lokacije i seoska domaćinstva.

„Zahvaljujem se predstavnicima svih opština koji su turističke potencijale predstavili na ovom Sajmu. Posebnu zahvalnost upućujem našim vinarima iz Velike Hoče koji su, pored teške političko bezbednosne situacije na prostorima Kosova i Metohije, došli  i predstavili svoje vinogorje i ne traže ništa osim slobode kretanja, govora i rada, da mogu sebi i svojoj porodici da omoguće opstanak na prostoru Kosova i Metohije“, rekao  je Kočanović.

On je dodao da je, bez obzira na celokupno stanje kada je u pitanju epidemija koronavirusa i političko bezbednosno stanje na KiM, poseta štandu Kancelarije za Kosovo i Metohiju bila dobra.

Predstavnici svih opština sa prostora Kosova i Metohije zadovoljni su reakcijom potencijalnih posetioci naše južne pokrajine na ponudu i još jednom istakli da je Kosovo i Metohija riznica kulturnog, verskog i prirodnog bogatstva i da svako bar jednom treba da poseti našu južnu pokrajinu.

Izvor: TV Most

KiMKosovsko PomoravljeMeđunarodni sajam turizmaMeđunarodni sajam vinaKancelarija za KiM
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva