:

:

TV Most

Foto: T a n j u g

clock

Maj 21, 2021   15:58

0

57

Na otvaranju FTS u Priboju najavljene nove nemačke investicije

Nova fabrika "Fluid tehnolodži sistems" (FTS) izgrađena je za godinu dana sa oko šest miliona evra, a proizvodi autokomponente za najpoznatije svetske marke automobila, rečeno je danas prilikom svečanog otvaranja te fabrike u Priboju, u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Ova fabrika koja za sada ima 160 zaposlenih ogranak je nemačkog AFT Holdinga koji u investiciju u Priboju uložio šest miliona evra, dok su grad i država investiciju pomogli kroz infrastrukturno opremanje.

Direktorka Selma Rustanović istakla je da AFT holding pravi autokomponentne za "BMW, "audi" i "folksvagen", a izvozi na mnoga tržišta od kojih su u fokusu SAD i Kina.

Fabrika u Priboju je na placu od 15.000 kvadratnih metara, dok je proizvodna hala 6,3 hiljada kvadratnih metara, a direktorka je najavila da će do kraja godine tu raditi 250 Pribojaca dok je cilj zapošljavanje 400 ljudi.

Ona je najavila da će FTS nastaviiti razvoj izgradnjom razvojnog centra u Priboju, i postebno istakla da je među zaposlenima 70 procenata žena.

Istakla je i dobru saradnju sa pribojskom srednjom školom, kao i sa visokom školom, kako bi znanje vodilo mlade ljude do zaposlenja.

„Hvala državi Srbiji i lokalnoj samoupravi što su pomogli ovu investiciju jer se tako rešava veliki problem nezaposlenosti koji u Priboju postoji“, rekla je ona.

Predsednik opštine Priboj Lazar Rvović podsetio je na tešku situaciju u kojoj opština bila 2013. godine i ocenio da se situacija promenila jer je FTS šesta fabrika koja je stigla u grad na Limu pa je otvoreno ukupno 538 radnih mesta.

On je ocenio da se napredak Priboja sada teško može zaustaviti jer su još dve nove investicije najavljene u tom gradu a one donose 140 novih radnih mesta.

Kako je istakao, problemi Priboja su sada aerodrom Ponikve, izgradnja autoputa ka Sarajevu, rekonstrukcije pruge Beograd - Bar, jer Srbija koja jača i razvija se može da doprinese da Priboj bude još razvijeniji.

Osnivač i vlasnik AFT Holdinga Dirk Kramer ocenio je da je uprkos korona krizi cilj da se u Priboju proizvodi ostvaren.

On se prisetio dana kada je prvi put došao u Priboj 2016. godine i zahvalio na podršci koju je ova investicija dobila od lokalne samouprave i države Srbije.

Holding AFT koji sada kao preduzeće srednje veličine zapošljava više od 1.000 ljudi u više firmi počeo je svoj razvojni put pre 11 godina u garaži a osnovala su na tom mestu dva čoveka, otkrio je on.

„Osećam da je otvaranje naše fabrike FTS prilika za novi početak i Priboja“, rekao je on.

Dodao je da AFT radi delove za transport fluida, odnosno medija, u automobilima i da je to kompanija koja voli da razvija inovativne proizvode i inovativne koncepcije proizvodnje.

„U realizaciji investicije u Priboju stekli smo iskustvo konstruktivne saradnje bez stavljanja ličnog interesa bilo koje od strana u prvi plan“, rekao je on.

Kramer je rekao da je sadašnja proizvodna hala, tek prva proizvodna hala u Priboju, a da je 400 zaposlenih samo međucilj.

Izneo je očekivanje da će zajedno sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, državom, i lokalnom samoupravom ova kompanija nastaviti da ulaže u dobro okruženje u Priboju.

Za realizaciju ove investicije u Priboju danas su posebno istaknute zasluge Jorga Heskensa koji je svojim zalaganjem značajno doprineo da nemačko ulaganje stignne u grad na Limu.

Izvor: T a n j u g

FTSPribojNemačkainvesticijeAleksandar Vučić
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva

the unique purchase benefit is probably the features of best replica rolex.

fake uhren for sale success will be incredible.

where to find good sex dolls?