:

:

TV Most

clock

Avgust 28, 2022   15:08

0

180

Na Pasuljanskim livadama održana združena vežba MUP-a i Vojske Srbije

Na poligonu „Pasuljanske livade" danas je održana Združena taktička vežba sa bojevim gađanjem "Severac 2022" snaga Vojske Srbije i Ministarstva unutrašnjih poslova, kojoj je prisustvovao predsednik Srbije i vrhovni komandant Vojske Srbije Aleksandar Vučić.

Vežbi su prisustvovali i ministar odbrane Nebojša Stefanović, ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba general Milan Mojsilović.

"Izvanredna koordinacija, pripremljenost i obučenost naših snaga bezbednosti. Čestitam i veliko hvala za trud, hrabrost i ljubav prema otadžbini. Živela Srbija!“, napisao je predsednik Vučić na svom Instagram nalogu po završetku vežbe.

Združena taktička vežba predstavlja završni deo intenzivnih vežbovnih aktivnosti koje su izvedene tokom ove nedelje na Pasuljanskim livadama i na kojima je učestvovalo više od 2.500 pripadnika Vojske Srbije i MUP-a i oko 100 sredstava borbene tehnike, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Reč je o planskim aktivnostima koje se realizuju radi unapređenja osposobljenosti komandi i dela jedinica Vojske Srbije i MUP-a.

Na vežbi je prikazano dejstvo ojačane taktičke grupe u izvođenju operacija, kao i sadejstvo i saradnja različitih sastava Kopnene vojske, Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane i specijalnih snaga Vojske Srbije i policije angažovanih na istom zadatku, dok su bili angažovani helikopteri Mi-35, Mi-17 i H-145, artiljerijsko-raketni sistem PVO „Pancir S1“, borbena oklopna vozila „lazar 3“ i „miloš“, zatim tenkovi M-84, borbena vozila pešadije M-80A, oklopno-izviđački automobili BRDM-2MS, vojnopolicijska borbena vozila VPB M86.

Borbene mogućnosti predstavili su i samohodne haubice 155mm „Nora B-52“ i 122mm „gvozdika", artiljerijsko raketni sistemi „PASARS“, kao i bespilotne letelice.

Izvor: T a n j u g; Foto: Ministarstvo odbrane

Pasuljanske livadezdružena vežbaMUPVojska SrbijeVučićStefanović
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva