:

:

TV Most

Foto: Vijesti

clock

Februar 17, 2021   19:00

0

193

Na podgorički aerodrom sleteo avion sa vakcinama

Avionom Republike Srbije na podgorički aerodrom stigao je kontigent od 2.000 vakcina Sputnjik Ve.

Ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović najavila je da se u narednim danima očekuje još 2.000 doza iste vakcine.

U Podgoricu je avionom države Srbije doputovala i premijerka Ana Brnabić koju na su aerodromu dočekali premijer Zdravko Krivokapić, članovi njegovog kabineta, i ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović.

Vozilom apotekarske ustanove "Montefarm" preuzete su vakcine.

Krivokapić je zahvalio Brnabićevoj i državi Srbiji  "što nam je donela najdrogoceniji poklon..."

"Zdravlje iznad svega, a solidarnost pre svega. Građani Crne Gore su dugo iščekivali kada će doći vakcina. A evo večeras, 74. dan otkako je ustanovljena Vlada stigla je i neko treba da se zapita šta je bilo od 30.8 do 4.12. i šta to mi nismo odradili najveći deo posla i kao Srbija obezbedimo građanima ono što je i Srbija, a to su vakcine", rekao je Krivokapić.

On je kazao da mu je zadovoljstvo što je Brnabićeva doputovala u Crnu Goru.

"Biće prilike i vremena i znaćemo da Vas ugostimo kako dolikuje crnogorskom gostoprimstvu", rekao je Krivokapić.

Premijer je kazao i da su građani Srbije "i ovog puta prijateljski, odričući se svojih vakcina, uputili ih Crnoj Gori" i da se to "ne dešava prvi put u istoriji".

"Nadam se da će ovo biti novi početak razvoja naših odnosa, koji su jedno vreme bili u zastoju. Moramo da unapređujemo naše odnose u korist naših građana, jer je to naša državnička obaveza", rekao je Krivokapić na aerodromu u Podgorici, nakon što je premijerka Srbije Ana Brnabić predala prvi kontingent vakcina.

Premijerka Srbije Ana Brnabić izrazila je večeras zadovoljstvo što je u prilici da u ime građana Srbije i države uruči donaciju vakcina protiv korona virusa Crnoj Gori ističući da na ovaj način Srbija želi da otvori novo poglavlje u odnosima dve zemlje.

"Ovim želimo da odnosi budu između dva naroda kao između braće i sestara, najboljih i najvećih prijatelja. Želimo da gradimo mostove bratstva i prijateljstva sa Crnom Gorom", poručila je Brnabić na podgoričkom aerodromu gde je predala crnogorskom kolegi Zdravku Krivokapiću prvih 2.000 doza ruskih vakcina Sputnjik Ve.

"Zadovoljstvo mi je da sam sa vama i da u ime Srbije uručim donaciju, poklon, građanima i narodu Crne Gore. Donacija od 4.000 je dovoljna da se vakciniše 2.000 ljudi i uskoro se vidimo ponovo da donesemo drugu dozu, ili da vi dođete u Beograd. To ne deluje možda kao velika doza vakcina, ali je dovoljna da se imunizuju zdravstrveni radnici, ili delom najstariji stanovnici", rekla je Brnabić. 

Izvor: Vijesti

Crna GoravakcineSputnjik VeSrbijaAna BrnabićZdravko Krivokapić
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva