:

:

TV Most

clock

Novembar 02, 2020   16:09

0

111

Na poligonu "Krušika" jedan radnik poginuo, jedan teško povređen

Jedan radnik "Krušika" je poginuo, a jedan je teško povređen u ataru sela Donja Bukovica kod Valjeva, na poligonu namenske industrije "Krušik". Radnici su povezivali kapislu na opitnu minu usled čega je došlo do eksplozije, saznaje RTS.

Tokom realizacije redovnih zadataka Holding kompanije "Krušik" Valjevo na bojevoj glavi za protivoklopnu raketu, oko 11 časova na poligonu Begove Vode u selu Zlatarić kod Valjeva, došlo je do eksplozije od koje je poginuo radnik "Krušika" M. J., a povređen je radnik M. P. koji je učestvovao u realizaciji opitovanja, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Inženjer "Krušika" M. J. poginuo je na licu mesta, saznaje RTS. 

Povređeni radnik M. P. odmah  je prevezen u Zdravstveni centar u Valjevu gde je hospitalizovan i ukazana mu je medicinska pomoć.

Odmah po nastanku vanrednog događaja Holding kompanija "Krušik" obavestila je nadležne državne organe koji će izvršiti uviđaj, navodi se u saopštenju.

Prema prvim informacijama, kako javlja dopisnik RTS-a, radnici su povezivali kapislu na opitnu minu usled čega je došlo do eksplozije.

Izvor: RTS

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva