:

:

TV Most

clock

April 08, 2019   17:53

0

98

Na pomolu novi opozicioni savez u Crnoj Gori

Predstavnici posebnog kluba poslanika u Skupštini Crne Gore najavili su formiranje političkog saveza i o tome su, kažu, već razgovarali sa predsednikom SNP-a Vladimirom Jokovićem. Primarni cilj im je organizovanje fer izbora i smena vlasti.

Poslanici Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović i Goran Radonjić, poslanik Radničke partije Janko Vučinić i nezavisni poslanici Anka Vukićević i Aleksandar Damjanović na istoj su adresi u Skupštini Crne Gore, prenosi portal RTCG.

Kažu i da bi uskoro mogli dobiti pojačanje.

"Imali smo razgovor sa Vladimirom Jokovićem iz SNP-a, izrazili smo spremnost za saradnju. Ideja je da iz svega ovoga dođe do jednog širog saveza koji bi okupio jedan broj i političkih subjekata i pojedinaca koji bi bio jedan ozbiljan deo jedne nove političke ponude bez kojeg neće biti ozbiljnih političkih promena", rekao je nezavisni poslanik Aleksandar Damjanović, na konferenciji za novinare.

Stari političari u novom savezu kažu da se neće odreći identiteta, ali ni uspostavljanja saradnje sa opozicionim kolegama.

"Smatramo da je došlo vreme da na slobodnim izborima promijenimo vlast i da na takvim izborima biramo vlast, a ne da biramo ko će biti najjači u opoziciji", rekao je nezavisni poslanik Janko Vučinić.

Poslanik Goran Radonjić iz Ujedinjene Crne Gore kaže da je obaveza opozicije ostavi razlike po strani.

"Primarni cilj mora biti uspostavljanje slobodnog društva", poručio je Radonjić. 

Izvor: RTCG

novi savezC.Gora
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva