:

:

TV Most

Foto: RTV Gračanica

clock

Oktobar 04, 2020   17:02

0

299

Na sastanku u Donjoj Brnjici zatraženo veće prisustvo KFOR-a i policije

Nakon napada na srpsku decu u Donjoj Brnjici, na zahtev meštana, održan je sastanak sa pripadnicima kosovkse policije i KFOR-a. Sastanku su prisustvoali i Srđan Popović, član predsedništva Srpske liste i Ljubinko Karadžić, predsednik Privremenog organa opštine Priština.

„Komandir je rekao da je organizovao tri istražitelja, da će slučaj veoma brzo biti rešen i da ćemo već tokom nedelje imati prve informacije oko ovog slučaja“, istakao je Popović.

„Dobili smo obećanja da će slučaj biti rasvetljen i mislim da je to najbolji način da se spreče budući incidenti i da se počinilac privede pravdi“, kazao je Karadžić.

Na sastanku, koji je bio zatvoren za javnost, definisani su, pored hitnog otkrivanja počinioca i zahtevi o većem prisustvu i angažovanju policije.

„Zahtevamo da, dok traje škola, KFOR i policija organizuju patrole, kao i u večernjim satima, zatim da se obezbedi da jedan od policajaca bude prisutan u školskom autobusu koji ide za Gračanicu. Tražimo i veću saradnju policije sa meštanima“, kazao je Mladen Đošić, meštanin Donje Brnjice.

Donja Brnjica sa oko 150 srpskih domaćinstava je severno od Prištine i jedino preostalo srpsko selo na putu do Merdara.

Izvor: RTV Gračanica

KiMDonja BrnjicaKFORkosovska policijaincidentbezbednost dece
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva