:

:

TV Most

clock

April 25, 2020   10:56

0

122

Na sednici o merama donetim tokom vanrednog stanja

Skupština Srbije zasedaće u utorak, a predsednica parlamenta Maja Gojković sednicu još nije zakazala jer se, kako je izjavila danas, čeka da Vlada Srbije pošalje predloge, što očekuje u toku sutrašnjeg dana.

Gojković je u svom prvom intervjuu od uvođenja vanrednog stanja za TV Prva navela da se na toj sednici neće raspravljati o ukidanju vanrednog stanja, jer o tome odlučuje struka, nakon čijeg oglašavanja po tom pitanju će poslanici raspravljati i o tome.

Na ovoj sednici potvrdiće se uvođenje vanrednog stanja, a raspravljaće se o merama i uredbama koje je Vlada donosila tokom vanrednog stanja uvedenog zbog epidemije virusa korona.

"Još nisu stigli predlozi iz Vlade. Postoje sve uredbe na sajtu Vlade, a danas kada dobijemo tekstove postavićemo ih i na sajt Skupštine, a same predloge očekujemo u toku sutrašnjeg dana, odnosno predlog zakona o potvrđivanju donetih uredbi i onda ću biti u mogućnosti da zakažem sednicu", kazala je Gojković.

Održavanje sednice će biti urađeno u skladi sa zdravstvenim protokolom, kazala je Gojković dodajući da nijedno lice sa povišenom temperaturom, bilo poslanik, zaposleni u Skupštini ili predstavnici medija, neće moći da prisustvuju zasedanju sa ostalima.

Kada su u pitanju poslanici stariji od 65 godina, Gojković kaže da je pre nekoliko dana Vlada Srbije donela meru ublažavanja, tako da svi koji su radno angažovani, a imaju preko 65 godina, uz dozvolu poslodavca, mogu da rade na svojim radnim mestima tako da će takvi poslanici lično odlučiti da li će prisustvovati ili ne.

Upitana da li očekuje da i deo opozicije koji je ranije bojkotovao rad Skupštine bude prisutan na sednici u sredu, Gojković je kazala da ne bi da komentariše njihove najave i sporenja.

"Oni su pozvani, kao i svi ostali poslanici, a da li će doći ili ne, to je njihova lična stvar", kazala je i dodala da će poslanici SNS-a prisustvovati.

Izvor: Танјуг

Skupština Srbije
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva