:

:

TV Most

clock

Maj 18, 2020   16:05

0

269

Na severu KiM počeli da rade stomatolozi, fizioterapeuti, frizeri i kozmetičari, taksisti čekaju treću fazu popuštanja (video) mera

Pokrajinsko Ministarstvo zdravlja objavilo je sinoć novi raspored kretanja za građane u okviru druge faze relaksacije mera preduzetih u pravcu suzbijanja širenja koronavirusa na Kosovu i Metohiji. Prema novom rasporedu, koji je počeo danas i traje do 1. juna, građani će imati priliku da izlaze dva puta dnevno, dva sata ujutro i dva sata popodne. Na Kosovu i Metohiji je, do sada, kretanje građana bilo ograničeno na 180 minuta, odnosno po 90 minuta pre i posle podne.

U okviru druge faze ublažavanja mera preduzetih protiv pandemije koronavirusa, od danas se primenjuje novi raspored kretanja građana – po dva sata ujutru i uveče.

Posle dva meseca, ponovo rade stomatolozi i fizioterapeuti, frizerski i kozmetički saloni.

“Protekla dva meseca nismo radili zbog pandemije. Od danas smo zvanično počeli sa radom, nastavljamo uz preporuke struke pridržavanja svih epidemioloških mera. Mere predostrožnosti su takve da pacijenti moraju da uđu sa rukavicama, masku ne mogu nositi kod nas iz objektivnih razloga. Nadamo se  da će i ove mere uskoro biti ukinute”, rekao je Nenad Popović, stomatolog.

Što se početka rada taksi udruženja u Kosovskoj Mitrovici tiče, oni će morati da sačekaju treću fazu ublažavanja mera, potvrdio nam je portparol KPS-a Branislav Radović.

Prema njegovim rečima, po planu Ministarstva zdravlja i pokrajinske vlade, taksi udruženja, svoj rad mogu da nastave tek u narednoj fazi popuštanja mera koja stupa na snagu 1. juna.

Izvor: TV Most

KiMSever KiMpopuštanje merakoronavirus
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva