:

:

TV Most

Foto: TV Most

clock

Jul 03, 2019   14:35

0

353

Na severu KiM ponovo rade prodavnice

Prodavnice i marketi u severnom delu Kosovske Mitrovice otvoreni su nakon dva dana štrajka privrednika zbog kosovske takse na srpsku robu i pooštrene kontrole uvoza robe na sever pokrajine. U prodavnicama se ni danas ne mogu naći mleko,mlečni proizvodi, ulje, brašno i šećer. Udruženje privrednika navodi da će sledeći protesti biti radikalniji, ukoliko Priština nastavi sa pritiscima.

Radnje, apoteke, pekare, ugostiteljski objekti danas ponovo rade u sve četiri opštine na severu Pokrajine.

U trgovinama nedostaju šećer, mleko, brašno, ulje ali se očekuje da ovi proizvodi stignu iz centralne Srbije.

Taksi vozila saobraćaju a otvorene su i benzinske pumpe.

Privrednici naglašavaju da su zbog potreba stanovništva doneli odluku o obustavi protesta koja nije definitivna i da će ukoliko se pritisci nastave štrajk biti sve duži.

Udruženje privrednika saopštilo je da je protest upozorenja pokazao snagu, slogu i spremnost za borbu Srba na severu KiM.

“Mi i danas ne možemo normalno da poslujemo ali smo odlučili da izađemo narodu u susret i ono što možemo da nabavimo to ćemo nabaviti kako bi narod koliko toliko mogao da kupuje robu koja je neophodna”, rekao je za našu televiziju Radoš Petrović, predsednik Udruženja privrednika na severu KiM.

Petrović je istakao da privrednici  “čekaju međunarodnu zajednicu da izvrši pritisak da se takse ukinu kako bi mogli normalno da posluju”.

“Ukoliko to ne urade mi ćemo ostati bez robe. Sačekaćemo petnaestak dana. Ako ne bude bilo nikakvog pomaka moraćemo da zatvorimo radnje i nećemo raditi dok se takse ne ukinu”, naglasio je Petrović.

Zatvaranju radnji prethodila je nestašica osnovnih životnih namirnica.

Izvor: TV Most

KiMRadoš Petrovićtaksenamirniceradnje
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva