:

:

TV Most

clock

April 23, 2020   11:53

0

194

Na severu Kosova i Metohije troje novoobolelih, četvoro izlečeno

U poslednja 24 časa na severu Kosova i Metohije registrovana su tri nova slučaja zaraze koronavirusom, a četiri pacijenta je izlečeno, saopštio je na konferenciji za medije, ispred Zavoda za javno zdravlje, epidemiolog Aleksandar Antonijević.

 

Dvoje novoobolelih je iz Kosovske Mitrovice a treća osoba je iz Zvečana.

Od početka uzorkovanja do jučerašnjeg dana testirano je 742 lica od kojih je 86 obolelo, 31 lice je ozdravilo a 5 lica preminulo. Ovog jutra je na analizu poslato 42 uzorka.

U Kosovskoj Mitrovici je registrovano 35 obolelih, u Zvečanu 21, Leposaviću 11 i u Zubinom Potoku 19. U Kosovskoj Mitrovici je od posledica zaraze korona virusom preminula jedna osoba a izlečeno je njih 11, u Zvečanu je preminula jedna osoba a izlečeno je 13 pacijenata, u Zubinom Potoku je troje izlečeno dok je u Leposaviću preminulo troje pacijenata a četvoro izlečeno.

U Kliničko-bolničkom centru Kosovska Mitrovica se nalazi 11 pacijenata sa umerenom kliničkom slikom, u KC Niš se nalazi jedna osoba, u KC Kragujevac dvoje, u KBC “Dr Dragiša Mišović” u Beogradu dvoje dok se 34 lica sa lakšom kliničkom slikom nalaze u Studentskom centru u Kosovskoj Mitrovici.

Antonijević je još jednom apelovao na građane da poštuju preporučene mere, nose zaštitne maske i rukavice i drže socijalnu distancu.

Infektolog KBC-a Kosovska Mitrovica Danica Radomirović ističe da su nakon negativnog testiranja, dva pacijenta iz Zubinog Potoka i Leposavića, otpuštena na kućno lečenje. Ona dodaje da su još dva pacijenta, sa dobrom kliničkom slikom i bez simptoma, prebačena u Studentski centar.

“Na infektivnom odeljenju imamo jednog pacijenta koji se nalazi na respiratoru koji zahteva kiseoničnu potporu i kontinuiranu primenu okosigenacije. Pacijent je ženskog pola i nije bilo mogućnosti za transport takvog pacijenta pa je on smešten na infektivnom odeljenju. Njegovo stanje je teško i on zahteva konzularni rad ne samo nas infektologa već i anesteziologa i kardiologa, jer se radi o kompleksnom pacijentu” rekla je Radomirović.

Svi pacijenti koji su zahtevali transport a koji su bili sa uglavnom lakom i srednje-teškom kliničkom slikom su praktično izlečeni i vraćeni kući u dobrom opštem stanju i nalaze se u kućnoj izolaciji u trajanju od 14 dana.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

sever Kosova i Metohijekoronavirusdr Aleksandar Antonijević

Kosovo i Metohija

Najčitanije

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva