:

:

TV Most

clock

Decembar 31, 2018   15:02

0

268

Na Ski-centru Brezovica spašen nemački turista koji se na najvišem vrhu juče zaglavio u magli

Nemački turista Patrik Vaišelbaumer, koji se sinoć u večernjim časovima zbog lošeg vremena i guste magle zaglavio na najvišem vrhu na Ski-centru Brezovica, Piribregu na visini od 2542 metara, uspešno je spasen nakon akcije gorske službe za spasavanje - Dane tim Brezovica. U akciji spasavanja učestvovalo je oko desetak ljudi.

Akcija je nakon upućenog poziva za pomoć, organizovana je u vrlo kratkom roku, a iz spasilačkog Dane tima su naveli da je spasilačka misija prošla bez problema i ako im vremenski uslovi nisu ni malo išli na ruku.


„ Nakon duže potrage Patrik je spasen i sproveden do hotela Molika na skijalištu gde mu bila pružena prva pomoć. Pronađen u teškom stanju sa jakim promrzlinama. Dobro je da smo u akciju krenuli bez odlaganja i ja se ovom prilikom zahvaljujem svim ljudima koji su učestvovali u akciji. Nakon nekoliko časova potrage akcija je završena uspešno što je i najvažnije. Patrik je sada dobro. “, rekao je Nenad Gligorijević iz Dane tima za Tanjug.


Turista Patrik čiji je život bio ugrožen se zahvalio svim ljudima koji se nisu štedeli i krenuli u njegovu potragu i ako su uslovi za tako nešto bili izuzetno teški. Istakao je da je Ski-centar Brezovica, prelepa planina sa puno zimskih čari i da će trenutak i ljude koji su ga spasili pamtiti celog života.

Izvor: Taнјуг

Brezovicaspašen turista
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva