:

:

TV Most

clock

Mart 07, 2020   13:47

0

170

Na takmičenju u karateu oko 90 učesnika sa severa Kosova, zlato Stefanu Timotijeviću

Takmičenjem u katama i borbama, pojedinačno i ekipno, danas je u Severnoj Mitrovici održano prvenstvo Kosova i Metohije u karateu za mlađe kategorije.

Učešće na tom prvenstvu uzela su četiri kluba sa severa KiM, a na „tatami“ se pojavilo oko 90 takmičara, među kojima je bilo i onih koji su se prvi put borili za medalje.

Predsednik Karate saveza Kosova i Metohije Ljubiša Krasić izrazio je zadovoljstvo postignutim rezultatima, ali i žaljenje što na tom takmičenju nisu nastupili i klubovi sa Brezovice, iz Zubinog Potoka i Sočanice, koji su imali problema oko sprovođenja priprema pred ovo takmičenje.

„Ova dečica izuzetno lepo rade i među njima ima prvaka Srbije i Balkana u karateu tako da je mogao da se vidi lep karate sport“, rekao je Krasić za Kosovo Onlajn.

Krasić je posebno pohvalio rad Karate saveza KiM kada je u pitanju školovanje sudija sa ovih prostora koji su i danas sudili na tom takmičenju.

„Jedan smo od retkih karate saveza u Karate federaciji Srbije koji imamo svoje školovane i licencirane sudije koji su u mogućnosti da održavaju ovakva takmičenja“, rekao je Krasić.

Zlatna medalja u kategoriji borbe za takmičare od 50 kilograma zasijala je na grudima Stefana Timotijevića iz Karate kluba „Kosovska Mitrovica“ koji je ovim uspehom obezbedio plasman na državno prvenstvo Srbije.

„Karate treniram osam godina i zadovoljan sam rezultatom koji sam danas postigao. Do sada sam dva puta bio državni prvak, a osvojio sam i treće mesto na balkanskom šampionatu“, rekao je Timotijević.

Osim muškaraca, borilački duh i veštine pokazale su i brojne devojčice među kojima je Jovana Milosavljević iz Karate kluba „Zvečan“. Ona je do sada osvojila oko 60 medalja i tri pehara, a najveći uspeh joj je drugo mesto na Prvenstvu Srbije, održano u Inđiji.

„Moja je želja da jednoga dana postanem sudija, ali bih pre toga volela da učestvujem na prvenstvu Balkana i osvojim prvo mesto. Nadam se da će mi se te želje ostvariti“, rekla je Timotijević.

Na prvenstvu KiM u Severnoj Mitrovici učestvovali su Karate klubovi „Tomari“ iz Leposavića, Omladinski karate klub „Kosovska Mitrovica“, KK „Ipon“ Kosovska Mitrovica i KK „Zvečan“ iz Zvečana, a najbolji pojedinci i ekipe ostvarili su pravo da se takmiče na prvenstvu Srbije u ovom sportu.

Izvor: Kosovo online

KiMKosovska MitrovicaPrvenstvo KiM u karateu
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva