:

:

TV Most

clock

Jul 06, 2020   13:08

0

216

Na virtuelnoj Nedelji UN protiv terorizma 122 zemlje

Na ovogodišnjoj Nedelji protiv terorizma koju organizuju Ujedinjene nacije, a koja će se održati virtuelnim putem u periodu između 6. i 10. jula, učestvovaće 122 zemalja, uključujući i Rusiju, potvrdio je za TAS Vladimir Voronkov zamenik generalnog sekretara Kancelarije UN za borbu protiv terorizma.

Voronkov je u intervjuu za TAS rekao da je pandemija odložila bijenalni pregled globalne strategije UN protiv terorizma, koja je trebalo da se održi u junu. Međutim, Nedelja protiv terorizma će ipak biti održana virtuelnim putem u periodu između 6. i 10. jula, istakao je Voronkov.

On je dodao da je ideja o održavanju ovog događaja dočekana sa puno podrške. Do danas za ulešće na Nedelji protiv terorizma prijavilo se 1.026 učesnika iz 122 zemlje, 43 međunarodne organizacije i 88 institucija civilnog društva, uključujući i istraživacke ustanove, precizirao je Voronkov.

Nedelju protiv terorizma otvoriće generalni sekretar UN Antonio Gutereš, a govor će održati i visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozep Borel.

Tema je "Strateški i praktični izazovi u borbi protiv terorizma u uslovima globalne pandemije", a događaj uključuje deset vebinara i interaktivne diskusije posvećene borbi protiv terorizma.

Izvor: TAНЈУГ

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva