:

:

TV Most

clock

April 27, 2019   15:42

0

437

Nacionalni Ansambl "Venac" otvara odeljenje u Beogradu

"Venac" svakim danom opravdava priznanje “Kulturni obrazac” koje je dobilo od svog matičnog Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije. Zbog stalne potrebe "Venca" da se razvija i napreduje nastala je ideja da se otvori odeljenje u Beogradu, navodi se u saopštenju Ansambla.

Ideja je počela da prerasta u delo nakon uspostavljene veoma dobre saradnje sa direktoricom Narodnog pozorišta u Beogradu, Ivanom Vujić, koja je veoma srdačno prihvatila Ansambl "Venac" i pružila mu maksimalnu podršku sa svojim kolektivom.


Odeljenje "Venca" ima za cilj da okupi igrače narodne igre iz Beograda tj. centralne Srbije kako bi svoj ansambl omasovio, a ujedno bi se  ovim i stvorila i pružila prilika da se novi igrači pridruže umetničkom kolektivu "Venca" i zajedno na sceni zaigraju sa prvim ansamblom koji svakodnevno radi u Gračanici. 


"Na svom razvoju svakodnevno radimo, a sve radi obavljanja svoje osnovne delatnosti - čuvanja našeg kulturnog identiteta kroz očuvanje pesama, igara, običaja i tradicije sa Kosova i Metohije i cele Srbije", zaključuje se u saopštenju.

Izvor: TV Most, Saopštenje

Ansambl VenacGračanicaBeogradNarodno pozorište
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva