:

:

TV Most

Foto: TV Most

clock

Februar 28, 2024   15:55

0

101

Nacionalni dan knjige: U Kosovskoj Mitrovici održan kviz znanja za najmlađe, najstariji čitaoci biblioteke dobili priznanja

Povodom nacionalnog dana knjige gradska biblioteka „Vuk Karadžić“ organizovala je kviz znanja u kojem su se takmičili učenici prvog razreda osnovnih škola ,,Branko Radičević” i ,,Sveti Sava”, u Kosovskoj Mitrovici.

Mališani obe škole su pokazali podjednako dobro znanje, pa su obe ekipe proglašene pobednicima, a svi prvaci od danas su postali članovi biblioteke.

Cilj ove akcije je da se na Dan knjige pošalje poruka znanja i istakne značaj čitanja, koje obogaćuje rečnik i širi viduke, istakla je  Bratislava Radovanović iz Gradske biblioteke.

,,Iz tog razloga smo organizovali kviz znanja u kojem su učestvovali najmlađi, gde smo hteli kulturološki da obuhvatimo sve ono što je deo našeg nacionalnog identiteta. Naravno sa porukom da se knjiga mora čitati, jer da bi izgradili bilo šta, mi moramo ta saznanja da dobijemo iz knjiga. To je poruka koju su, ja verujem, naši najmlađi i dobili danas”, rekla je Radovanović.

Ona je dodala da su sem kviza znanja u kome su se takmičili najmlađi,  najstariji čitaoci biblioteke dobili priznanje za dug čitalački staž, čime su objedinjeni ljubitelji knjiga svih generacija.

,,Što znači da zaista je posvećenost knjizi jedini i pravi način izgradnje čoveka u svakom smislu, nacionalnom prvenstveno, zato smo i spojili penzionere i najmlađe. Da od 7 do 77 godina pošaljemo tu poruku, da se knjige moraju čitati i da je to nešto najlepše što čovek može sebi priuštiti”, poručila je Radovanović.

Mališani ističu da su se odlično zabavili i da nije bilo teško, a autor kviza Miloš radović navodi da se potrudio da prilagodi pitanja njihovom uzrastu.

,, Bilo je dosta tačnih odgovora, na nekim pitanjima su se malo i sapleli, ali su dosta znali i  tačno odgovorili.Cilj kviza je i bio da pokažu znanje, ali i logičko razmišljanje", rekao je Radović.

Gradsku manifestaciju povodom Dana knjge  podržali su Privremeni organ opštine Kosovska Mitrovica, Školska uprava i Kulturni centar ,,Dragica Žarković”.

Izvor: TV Most

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva