:

:

TV Most

clock

Januar 26, 2015   12:05

0

124

Nadoknaditi ono što je propušteno zbog štrajka

"Izražavam zadovoljstvo kao i svaki građanin Srbije time što se pravosuđe vraća u neku normalu i počinje opet da funkcioniše", rekao je Selaković novinarima.

On je ocenio da je dobro što je došlo do rešenja, a na pitanje da li je ranije moglo da se dođe do rešenje za prekid štrajka advokata, Selaković je rekao da veruje da bi do toga došlo ranije da je to bilo moguće.

Selaković je naveo da je pokazan demokratski kapacitet jer se do rešenja došlo isključivo razgovorom i dijalogom, uvažavajući različitosti i stavove, ali na prvom mestu čuvajući interes građana Srbije.

Ministar pravde je ocenio da je sada potrebno nadoknaditi sve što je propušteno, odnosno nastaviti suđenja, te da to neće biti ni lak ni jednostavan proces i da će samo zajedničkim delovanjem i sudija i tužilaca i advokata moći da se nadoknadi sve što je odloženo.

Upitan da li je izvučena neka pouka iz štrajka advokata, Selaković je rekao da su se svi obavezali da dijalogom i razgovorom dođe do kvalitetnijih rešenja budućeg zakonskog okvira za funkcionisanje pravosuđa.

Povodom zahteva advokata da podnese ostavku, Selaković je rekao da je kao ministar u vladi svakako podvrgnut i političkoj odgovornosti.

"Cenićemo kolika je moja direktna i lična odgovornost u svemu ovome. Poštovao sam zakon i ponašao sam se onako kako smatram da ministar treba da se ponaša u takvoj situaciji", rekao je Selaković.

On je dodao da advokati smatraju da su se oni ponašali onako kako treba da se ponašaju u takvoj situaciji i da do spora ne bi ni došlo da su imali identične poglede.

Selaković je izrazio zadovoljstvo što je spor razrešen i istakao da će se u budućnosti sarađivati na definisanju i izradi rešenja koja će poboljšati pravosuđe.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva