:

:

TV Most

clock

Jul 20, 2021   17:59

0

43

Nagli skok broja novozaraženih u zemljama regiona

Nakon stabilnog vikenda u zemljama regiona zabeležen je danas nagli skok broja zaraženih osoba.

U Hrvatskoj je u poslednja 24 sata zabeleženo 146 novih slučajeva zaraze koronavirusom, od 4.112 testiranih uzoraka. Prijavljena su tri smrtna slučaja. Broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas je ukupno 739. Od početka epidemije ukupno su umrle 8.243 osobe.

U BiH je testirano 1.442 uzorka od kojih je 27 pozitivno na virus. Preminula je jedna osoba u Republici Srpskoj.

Samo u FBiH je testirano 1.041 uzorak, od kojih su 23 pozitivna na korona virus. Smrtnih slučajeva nije bilo, ukupan broj preminulih u tom entitetu je 5.535.

Republika Srpska je testirala 257 uzoraka, a korona virus je identifikovan kod tri osobe.

U Brčko distriktu BiH testirano je 144 uzorka od kojih je jedan pozitivan. Trenutno je aktivno 25 slučajeva.

I Crna Gora beleži nagli skok novozaraženih, kojih danas ima 65. Preminulih nije bilo. Analiziran je 1.861 uzorak na novi korona virus. Udeo novoopozitivnih slučajeva u ukupnom broju testiranih je 3,49 odsto. Vrednost 14-dnevne stope kumulativne incidence na nivou Crne Gore je 62,93. Ukupan broj preminulih povezanih sa Kovid-19 infekcijom od početka epidemije je 1.623. Ukupan broj trenutno aktivnih je 421.

Od 3.219 testiranih uzoraka u Severnoj Makedoniji je registrovan 21 slučaj zaraze. Prijavljen je jedan smrtni slučaj. Ukupno je preminulo 5.448 osoba od posledica korona virusa. Broj aktivnih slučajeva trenutno je 226.

Vijesti: Ministarka će tražiti uvođenje određenih mera

Zbog porasta broja novozaraženih korona virusom ministarka zdravlja Crne Gore Jelena Borovinić Bojović održala je danas konsultacije sa ostalim čelnicima zdravstva, a u onima koje slede tražiće uvođenje određenih ograničenja, pišu podgoričke Vijesti.

Pozivajući se na svoja saznanja, portal Vijesti piše da će ministarka u daljim konsultacijama sa nadležnim službama predložiti i tražiti uvođenje određenih ograničenja shodno ranijim upozorenjima da će se propisane mjere korigovati momentalno u skladu sa epidemiološkom situacijom.

Izvor: RTV, T a n j u g

koronavirusregion
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva

the unique purchase benefit is probably the features of best replica rolex.

fake uhren for sale success will be incredible.

where to find good sex dolls?