:

:

TV Most

Foto: russia-ic.com

clock

Jun 18, 2015   12:05

0

125

Nagrada Vuku Ršumoviću na festivalu "Zerkalo"

To je 20. nagrada do sada za "Ničije dete" čija je premijera bila prošle godine u Veneciji, saopštio je danas producent "Art i popkorn".

Žiri festivala "Zerkalo", koji je od 9. do 14. juna održan u ruskim gradovima Ples i Ivanovo (rodnom kraju Tarkovskog), obrazložio je da je to "film prema istinitom događaju koji u pravom smislu pokazuje snagu autentičnog autorskog filma".

"Za mene lično je posebno značajno što smo dobili nagradu za režiju na festivalu posvećenom Andreju Tarkovskom, kao i to da je jedan od članova žirija bio i slavni ruski reditelj Aleksandar Sokurov", izjavio je tim povodom Ršumović.

Selektor festivala Andrej Plahov, koji je u ime našeg reditelja primio nagradu, izjavio je: "Ničije dete je film koji možemo, sa izvesnom rezervom, smatrati "Ivanovim detinjstvom" našeg vremena. U tradiciji Tarkovskog taj film približava subjektivnu autorsku emotivnost, saosećanje sa malim (bez metafore) čovekom, i ciljanu potragu za modernim filmskim jezikom".

Gran pri festivala dobila je kinesko-francuska koprodukcija "Ugao raja", kineskog reditelja Miaojan Žanga.

Misija festivala "Zerkalo" je da u savremenom filmu traži elemente poetike Tarkovskog, te se na taj način i formira program festivala. Ove godine u konkurenciji su bili filmovi iz Kine, Argentine, Turske, Nemačke, Slovačke, Indije, Bugarske, Rumunije i Rusije.

Samo dan pre proglašenja nagrade u Rusiji, "Ničije dete" je glasovima publike pobedilo i na 8. Festivalu mediteranskog filma u Splitu, sa visokom ocenom 4.8 od mogućih 5.0, a posebnim ovacijama pozdravljena je video poruka glavnog glumca Denisa Murića, koji je, kako se kaže, "maestralno odglumio dečaka kojeg su u šumi odgajili vukovi."

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva

the unique purchase benefit is probably the features of best replica rolex.

fake uhren for sale success will be incredible.

where to find good sex dolls?