:

:

TV Most

clock

Februar 28, 2021   19:06

0

138

Najavljeno odobrenje za vakcinu „Džonson i Džonson“ u EU

Francuska ministarka za ekonomska pitanja Anjes Panije-Runaše saopštila je danas da će vakcina protiv kovida19 američkog proizvođača lekova „Džonson i Džonson“ verovatno biti odobrena za upotrebu u Evropskoj uniji početkom marta.

Francuska ministarka je za televiziju „Frans 3“ potvrdila da Evropska agencija za lekove (EMA) trenutno razmatra dokumentaciju koju je dostavila američka farmaceutska kompanija, prenosi 'Gardijan'.

Ona je naglasila i da bi odobrenje EU regulatora početkom marta omogućilo široku primenu vakcine krajem meseca ili početkom aprila i dodala da je to dobra vest pošto se vakcina „Džonson i Džonson“ primenjuje u jednoj dozi za razliku od ostalih vakcina za čiju punu efikasnost su potrebne dve.

Britanski list prenosi da je vakcina „Džonson i Džonson“ u subotu odobrena za hitnu upotrebu u SAD, a američka Uprava za hranu i lekove (FDA) potvrdila je da je ona u velikom procentu efikasna u sprečavanju ozbiljnije kliničke slike od bolesti kovid-19 prouzrokovanom svim do sada potvrđenim sojevima virusa.

Izvor: T a n j u g

vakcinaEUDžonson i Džonson
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva