:

:

TV Most

clock

Jun 06, 2022   13:50

0

132

Najbolji predlozi Ukrajine za pregovore bili na sastanku u Istanbulu

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov izjavio je danas, na pitanje novinara kakve varijante posredovanja Moskva smatra najrealnijim i najprihvatljivijim u pregovorima sa Ukrajinom, da su najrealniji bili predlozi ukrajinske delegacije 29. marta na sastanku u Istanbulu, do kojeg je došlo bez bilo kakvog posredovanja.

"To su bili predlozi od 29. marta na sastanku ruske i ukrajinske delegacije u Istanbulu i Rusija je odmah prihvatila te predloge ukrajinske delegacije, ali je nakon toga ukrajinska strana sama ili možda pod nalogom Vašingtona ili Brisela odustala od tih predloga", rekao je Lavrov.

Lavrov je naveo da zapadni analitičari izjavljuju da Ukrajina zahteva isključivo da se situacija vrati na stanje pre 24. februara i druge, kako je rekao, fantazije i kontradiktornosti.

Ali, Ukrajina ne želi pregovore, odustala je od toga, jer ispunjava želje zapadnog sveta, tvrdi Lavrov.

"Mi smo bili spremni na iskren i častan način da radimo na osnovu predloga koje su iznele ukrajinske kolege i napisan je nacrt sporazuma na osnovu tih predloga koji je u Ukrajini, ali do doanas nije bilo ikakvih dešavanja po tom pitanju", istakao je Lavrov.

Izvor: T a n j u g

LavrovRusijaUkrajinapregovori
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva