:

:

TV Most

clock

Januar 15, 2021   7:32

0

75

Najmanje 10 mrtvih,više stotina povređenih u zemljotresu u Indoneziji

U zemljotresu jačine 6,2 stepena na ostrvu Sulavezi u Indoneziji danas je poginulo najmanje 10 ljudi, a stotine je povređeno, a meteorološka agencija te zemlje upozorila je na rizik od dodatnih potresa, potencijalno dovoljno jakih da izazovu cunami.

Snažan zemljotres sa epicentrom šest kilometara severoistočno od grada Majene, na relativno maloj dubini od 10 kilometara, koji se dogodio rano jutrosu oko 1.30, naterao je hiljade uspaničenih stanovnika da napuste svoje domove i potraže zaštitu na višim područjima.

Prve informacije indonežanske agencije za vanredne situacije pokazuju da je 637 ljudi povređeno u Majeni, a 24 u Mamuju.

Nije izdato zvanično upozorenje na cunami, ali šef agencije za meteorologiju i geofiziku (BMKG) Dvikorita Karnavati rekao je na konferenciji za novinare da bi mogli uslediti snažni potresi, uz mogućnost da bi još jedan takav snažni zemljotres mogao pokrenuti cunami.

Niz zemljotresa prouzrokovao je tri klizišta, oštetio mostove u regionalnim čvorištima poput grada Makasara i oštetio više od 60 domova, dva hotela i kancelariju pokrajinskog guvernera. Nema struje u okolini, navodi agencija.

Izvor: TAНЈУГ

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva