:

:

TV Most

Foto: T a n j u g

SAD

clock

Decembar 26, 2022   8:48

0

46

Najmanje 38 osoba stradalo u zimskom nevremenu u SAD i Kanadi

Najmanje 38 osoba nastradalo je u jakom zimskom neveremenu koje je pogodilo SAD i Kanadu. Zvaničnici su saopštili da su 34 osobe nastradale širom SAD, a najteže je pogođen grad Bafalo u državi Njujork, gde je živote izgubilo 12 ljudi, objavio je Bi-Bi-Si.

Četiri osobe poginule su u Kanadi kada se autobus prevrnuo na zaleđenom putu u blizini grada Merit, u zapadnoj provinciji Britanske Kolumbije.

Zimska oluja bez presedana pogodila je Severnu Ameriku na prostoru od Kanade na severu do Rio Grandea na jugu. Meteorolozi su najavili da će oluja popustiti u narednih nekoliko dana, ali savet ostaje da se izbegavaju putovanja, osim ako nisu neophodna.

Manje od 200.000 domaćinstava bilo je bez struje u nedelju popodne, što je značajno manji broj u odnosu na 1,7 miliona koliko je bilo bez struje u subotu, objavio je AP. Hiljade letova je otkazano, sprečavajući mnoge ljude da stignu do svojih porodica za Božić.

Najviše stradalih zbog snežne oluje je u Bafalu - 12, a poginulih ima i u Vermontu, Ohaju, Misuriju, Viskonsinu, Kanzasu i Koloradu. Temperature u Južnoj Floridi su pale tako nisko da su se iguane smrzle i padale sa drveća. Zapadna američka država Montana je najteže pogođena hladnoćom sa temperaturom koja je pala na minus 45 stepeni. U Kanadi, olujom su najteže pogođene provincije Ontario i Kvebek. U Kvebeku gotovo 120.000 domaćinstava u nedelju je bilo bez struje.

Izvor: T a n j u g

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva