:

:

TV Most

Foto: Tanjug

clock

Oktobar 15, 2018   12:36

0

48

Najmanje šest žrtava nevremena u Francuskoj

U bujicama u regionu Od na jugozapadu Francuske poginulo je najmanje šestoro ljudi, mnogi putevi su „odneti”, a reke nabujale pošto je protekle noći za nekoliko sati palo kiše koliko na tom području padne za nekoliko meseci, objavili su lokalni zvaničnici, prenose svetske agencije.

Rojters navodi se da je prefekt tog regiona Alen Tirion francuskom kanalu BFMTV kazao da šest helikoptera pokušava da pomogne ljudima koji su ostali zarobljeni na krovovima kuća, ali da nevreme otežava spasilačke napore u koje je uključeno 250 vatrogasava i 100 policajaca.

„Ljudi su ostali zarobljeni na krovovima. Moraćemo da ih evakuišemo letelicom zato što ne možemo da do njih da dopremo čamcem zbog siline vode. Previše je opasno”, kazao je Tirion. On je naveo da su najgore pogođena mesta Konks-sir-Orbijel i Vilardonel, gde je nivo vode porastao do prozora na prvim spratovima pojedinih kuća.

Tirion je rekao da su bujice stigle iznenada. „Najmanje jednu žrtvu podivljale vode odnele su na spavanju”, kazao je Tirion.

AP je preneo njegove reči da je deo postradalih zabeležen u zoni oko grada Vijgelenk i da je u Konks-sir-Orbijel lokalna reka narasla za više od šest metara.

Na televizijskim snimcima vidi voda kako „juri” kroz gradova i sela, kao i potopljeni automobili. Navodi se da su škole na tom području zatvorene, a vlasti pozivaju stanovništvo da ostane u domovima.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva