:

:

TV Most

Foto: theatreforone.com

clock

Maj 19, 2015   18:31

0

203

Najmanje pozorište na svetu otvoreno u Njujorku

Pozorište za jednu osobu biće u različitim vremenskim periodima postavljeno na tri lokacije na Menhetnu, a u naredna dva meseca posetioci će besplatno moći da gledaju predstave.

Koja predstava će kada biti na repertoaru, biće iznenađenje, što će to teatarsko iskustvo učiniti dodatno neobičnim i jedinstvenim.

Zamišljeno je da gledalac koji bude imao sreće uđe u deo pozorišta za publiku i tu sačeka da se digne zavesa i pojavi se glumac, tek tada sazna koji kratak komad će gledati.

U Pozorištu za jednu osobu biće izvođene drame Krega Lukasa, Vila Ena, Lin Notidž, Hosea Rivere, Tomasa Bredšoa, Zajda Dorna i Emili Švend.

Oni su zamoljeni da napišu trominutne komade u kojima će okosnica biti rečenica "Ja nisam stranac kao što si mislio/la", a teme napisanih drama kreću se od serijskog ubice koji juri crnca, do smrti majke.

Kao glavni protagonisti pojaviće se glumci Endrju Garman, Erin Gan, Karmen Zilis, Kit Rendolf Smit, Marisol Miranda i Kevin Mambo.

Unutrašnjost pozorišta veoma je prijatna, s crvenim tapaciranim zidovima i blagim osvetljenjem. Agencija AP navodi da veoma podseća na ispovedaonicu ili čak i lift. Inspicijent je zadužen i za ton i svetlo u predstavama.

"Ovde se definitivno radi o interaktivnosti. Ovo pozorište funkcioniše kao kapija u ljudsko biće", rekla je dobitnica Tonija, scenografkinja Kristin Džons, koja je idejni tvorac i vođa projekta Pozorišta za jednu osobu.

Izvor: Beta

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva