:

:

TV Most

Foto: RTV Puls

clock

Oktobar 22, 2019   9:33

0

273

Nakon deset godina normalizovano vodosnabdevanje Koretišta i Pasjaka

Od juče, meštani novobrdskih sela Koretište i Pasjak, imaju redovno snabdevanje vodom.  Opština Novo Brdo, iz sopstvenog budžeta, uplatila je Kosovskom preduzeću za distribuciju i snabdevanje električnom energijom  KEDS dve hiljade evra na ime starog duga koji nisu izmirili potrošači, zbog čega je obustavljena isporuka struje za lokalni vodovod. 

Shodno zakonu, lokalna samouprava sklopila je ugovor o snabdevanju vodom sa regionalnom kompanijom „Hidromorava“ u Gnjilanu.

Predsednik opštine Novo Brdo Svetislav Ivanović, prilikom potpisivanja ugovora, rekao je da je voda od životne važnosti za meštane ovog kraja budući da  mnoga domaćinstva nemaju novca da iskopaju sopstvene bunare. 

 „Sa naše strane, sve smo učinili da olakšamo život našim građanima i konačno od ponedeljka imaju zdravu pijaću vodu u svojim domovima“, rekao je gradonačelnik Ivanović.

Na sličan način, Ivanović najavljuje da će se problem rešiti i za potrošače u selu Gornje Kusce gde više od 400 domaćinstava nema vodu u cevima.

Meštani sela sa olakšanjem su dočekali pitku vodu u svojim domaćinstvima.

Radnici KEDS-a otkonili su i kvarove koji su u međuvremenu nastali na mreži i postavili nove vodomere u sva domaćinstva. Vodovodna mreža u ovom kraju novobrdske opštine izgrađena je još 2008.godine  zahvaljujući finansijskoj pomoći od 200 hiljada evra koju je obezbedila švajcarska vlada, ali je bila  u funkciji samo samo godinu dana. Zbog nenamenskog trošenja vode i neodržavanja mreže isporuka vode je obustavljena 2009.godine, sve do juče, kada je voda ponovo potekla kroz slavine potrošača u srpskom selu Koretište i albanskom Pasjaku.  

Izvor: RTV Puls

KiMKoretištePasjakvodosnabdevanje
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva