:

:

TV Most

clock

Jul 29, 2021   22:05

0

110

Nakon filmske pljačke u Parizu, Crnogorci uhapšeni u autobusu koji je bio na putu za Beograd

Državljani Crne Gore, starosti 44 i 54 godine, uhapšeni su zbog sumnje da su iz zlatare u Parizu ukrali nakit vredan dva do tri miliona evra. Oni su uhapšeni u autobusu kojim su putovali ka Beogradu.

 

Kako prenose francuski mediji, oni su uhapšeni dan nakon pljačke zlatare "Šome" u pariskom 8. arondismanu. 

Pljačka se dogodila u utorak posle podne, a muškarac, koji nije imao kapuljaču, ušao je u luksuznu prodavnicu oko 17 sati i izvadio automatski pištolj.

Zatim je uzeo nakit i pobegao na trotinetu. U pljački nije bilo povređenih.

Mediji prenose da je, kako se može videti na snimcima kamera, jedan od uhapšenih prvo tražio da mu zaposleni pokažu nakit koji je, navodno, želeo da kupi.

Prodavci su nakit stavili na poslužavnik ispred njega. Nakon toga je izvukao pištolj i uzeo sve.

Mediji prenose da su u iznajmljenom apartmanu pljačkaša i njegovog saučesnika, u 3. arondismanu, pronašli dokaze da su autobusom krenuli za Beograd.

Njih su danas oko 13 časova, u autobusu na auto-putu nedaleko od granice sa Nemačkom, uhapsili pripadnici brigade za istraživanje i intervencije u Mecu.

Prema prema pisanju medija, kod državljana Crne Gore pronađena je velika količina ukradenog nakita.

Mediji su, pozivajući se na informacije iz policije, objavili da uhapšeni nisu ranije bili poznati policiji.

Određen im je pritvor, a na teret im je tužilaštvo u Parizu stavilo "organizovanu pljačku sa oružjem i učešće u zločinačkom udruženju radi izvršenja krivičnog dela".

Gardijan je juče izvestio i o jednoj zanimljivosti u vezi sa ovom pljačkom, dok se još nije ni znala nacionalnost kradljivaca. Osumnjičeni za pljačku uspeo je da pobegne "zahvaljujući" legendarnom glumcu i majstoru borilačkih veština Žan-Klodu van Damu, koji je sedeo u obližnjem restoranu i na sebe privukao poglede ljudi na ulici, pa niko nije ni primetio begunca.

Izvor: RTS

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva