:

:

TV Most

Foto: vikipedia

SAD

clock

Oktobar 24, 2020   11:51

0

49

Nakon liturgije, Grenel će razgovarati sa Srbima u Milvokiju

Starešina hrama Svetog Save u Milvokiju otac Dragan Veleušić kaže da će specijalni izaslanik američkog predsednika za dijalog Beograda i Prištine Ričard Grenel sutra prisustvovati liturgiji u toj crkvi i posle njenog završetka razgovarati sa predstavnicima srpske zajednice u SAD.

Kako kaže, počastvovani su Grenelovim dolaskom i što se takav sastanak održava baš u glavnom i njavećem gradu Viskonsina u kome je srpska zajednica najbrojnija, iako je odluka najverovatnije deo predizborne kampanje.

“Drago nam je što nam se pruža prilika da pitamo i iskažemo svoje stavove, razmišljanja i nade da će američke vlasti, pored složenosti međunarodnih odnosa, biti spremne da vide stvarnost i da srpskom narodu dozvole da sa punim pravom štiti svoje teritorijalne i opšte nacionalne interese”, rekao je protojerej stavrofor Dragan Veleušić i izrazio uverenje da Amerika, čiji smo večiti saveznici, ne bi smela sebi da, kako dodaje, dozvoli da se u nju razočaramo.

Hram SPC koji će posetiti Grenel jedan je od najlepših u čitavoj srpskoj dijaspori, izgrađen je 1956. godine u srpsko-vizanijskom stilu,

Unutrašnjost je prekrivena mozaicima koji su koštali više od tri miliona dolara, a rađeni su 35 godina. Mediji su ih svrstali među najopsežnije u SAD.

Uz hram u Milvokiju postoji crkveno-školska opština Sveti Sava, to je bila prva institucija koju su srpski iseljenici osnovali i to 1912. godine - zvanično prva srpska škola u dijaspori, Kulturni centar sa kancelarijama, prostorijom za prijeme i velikom salom, kapaciteta 750 gledalaca, kao i Dvorana američkih Srba.

Grenel će u organizaciji grupe "Srbi za Trampa", prisustvovati liturgiji koja počinje u 9 sati po lokalnom vremenu, a koju će Hram prenositi i preko strima na Fejsbuk stranici.

Izvor: Танјуг

GrenelSrbi u SADTrampMilvoki
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva

the unique purchase benefit is probably the features of best replica rolex.

fake uhren for sale success will be incredible.

where to find good sex dolls?