:

:

TV Most

Foto: MZP

clock

Decembar 08, 2020   18:25

0

188

Napad nožem na povratnika iz Dubrave kod Istoka

U selu Dubrava u opštini Istok juče oko 17 časova nepoznato lice izvršilo provalu u kući Radoja Pumpalovića, povratnika u ovom selu. Provalnik je nožem nasrnuo na Pumpalovića i od njega tražio novac. 

U saopštenju Ministarstva za zajednice i povratak se navodi da je provalnik, nakon kraće prepirke, uvidevši da Radoje nema novca,  ukrao mobilni telefon i nestao u nepoznatom pravcu. Nakon napada, Pumpalović je obavestio svoje komšije rođake i policiju, koja je od njega u Policijskoj stanici uzela izjavu i pokrenula istragu. 

Prilikom današnjeg obilaska porodice Pumpalović, predstavnici Ministarstva za zajednice i povratak nisu zatekli nikog kod kuće, a po rečima komšija Radoje je rano jutros napustio selo i otišao u Beograd kod svoje dece.   

Ministar za zajednice i povratak, Dalibor Jevtić, podsetio je danas javnost da svaki bezbednosni incident usmeren prema povratnicima i njihovoj imovini mora biti tretiran sa posebnom pažnjom i razrešen u najkraćem roku od strane nadležnih organa. 

„Povratnici predstavljaju najranjiviju grupu stanovnika kojima je potrebna institucionalana zaštita zbog učestalih napada na njih“, izjavio je ministar Jevtić. 

Radoje Pumpalović u selu Dubrava kod Istoka živi sa svojom suprugom Desankom, koja u momentu napada nije bila kod kuće. Ovo nije prvi napad ove godine na Pumpaloviće i njihovu imovinu u selu Dubrava kod Istoka. 

Izvor: TV Most, Saopštenje

DubravaIstoknapadpovratnikRadoje Pumpalović
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva