:

:

TV Most

clock

Maj 25, 2023   8:37

0

126

Narodni poslanici nastavljaju raspravu o bezbednosnoj situaciji

Poslanici Skupštine Srbije danas nastavljaju raspravu o Vladinom izveštaju o bezbednosnoj situaciji nakon dva masovna ubistva.

Pred poslanicima Skupštine Srbije su četiri tačke dnevnog reda, a plan je da se o svakoj tački raspravlja posebno.

Na dnevnom redu su, pored Vladinog izveštaja o bezbednosnoj situaciji, i izveštaj REM-a od oktobra do marta ove godine, sa posebnim osvrtom na izveštavanje u slučajevima nasilja, zatim, formiranje Anketnog odbora koji bi trebalo da utvrdi činjenice i okolnosti koje su dovele do tragedija, kao i izglasavanje nepoverenja ministru unutrašnjih poslova Bratislavu Gašiću.

Tokom jučerašnje rasprave, poslanici vladajuće koalicije poručili su da je Srbija bezbedna zemlja, uprkos masovnim ubistvima u školi na Vračaru i u okolini Mladenovca i Smedereva i pozvali na skup u petak "Srbija nade".

Sa druge strane, opozicioni poslanici poručuju da je sistem zakazao i pozivaju na protest "Srbija protiv nasilja" u subotu.

Sednica je počela 18. maja i na njoj učestvuje premijerka Ana Brnabić sa više ministara.

Brnabićeva je tokom jučerašnje rasprave istakla da nema ništa protiv protesta protiv nasilja, ali da ima protiv poziva na nasilje koji se, kako tvrdi, na tim protestima čuju.

Izvor: RTS

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva