:

:

TV Most

Foto: Profimedia

clock

Mart 04, 2023   18:50

0

71

Nastasja Kinski u Beogradu: Mnogo mi znači nagrada Zlatni pečat

Nemačkoj glumačkoj zvezdi Nastasji Kinski uručen je u Beogradu Zlatni pečat Jugoslovenske kinoteke za izuzetan doprinos filmskoj umetnosti. Vredno priznanje glumici je uručio direktor kinoteke Jugoslav Pantelić.

Praćena ovacijama publike u sali ,,Makavejev", Kinski je izašla ispred velikog platna i saopštila da joj priznanje Jugoslovenske kinoteke puno znači.

,,Drago mi je da sam dobila nagradu za svoje celokupno stvaralaštvo. Posebno se zahvaljujem rediteljima filmova u kojima sam igrala i svojoj mami. Izuzetno mi je drago što u Beograd i Srbiju dolaze ljudi iz Ukrajine i Rusije da žive u miru, a ne da se svađaju. Mir je ono što nam je u ovom trenutku najpotrebnije”, rekla je Kinski.

Slavna glumica, koja je igrala u više od 60 filmova u Evropi i SAD, pominjana je ranije nezvanično kao gošća 51. FEST-a.

Ćerka slavnog glumca Klausa Kinskog, Nastasja Kinski rođena je 1961. u Berlinu, a karijeru je započela kao model. 

Školovala se u inostranstvu, a glumu je, na predlog reditelja Romana Polanskog, studirala u Aktors studiju Lija Strasberga.

Prvu značajniju ulogu imala je u filmu  ,,Pogrešan pokret" (1976) Vima Vendersa, a pažnju internacionalne publike privukla je u drami ,,Ostani takav kakav jesi"(1978) Alberta Latuade, gde joj je partner bio Marčelo Mastrojani.

Izvor: T a n j u g ; foto: Profimedia

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva