:

:

TV Most

Foto: T a n j u g

clock

Mart 04, 2024   11:00

0

53

Nastavak konsultacija o mandataru, Vučić razgovara sa predstavnicima lista SPS i SNS

Na Andrićevom vencu nastavljene su konsultacije o mandataru za sastav nove Vlade. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se najpre sa predstavnicima liste "Ivica Dačić - Premijer Srbije". Kasnije slede konsultacije sa listom "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane".

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić započeo je današnje konsultacije o kandidatu za predsednika Vlade Srbije, razgovorom sa predstavnicima liste "Ivica Dačić - premijer Srbije".

Nosilac liste "Ivica Dačić - premijer Srbije" Ivica Dačić stigao je u zgradu Generalnog sekretarijata predsednika Republike nešto pre 10 časova.

Nakon konsultacija sa predstavnicima liste "Ivica Dačić - premijer Srbije" iz pres službe je najavljeno da će biti održane i konsultacije sa predstavnicima liste "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane" u 12.30 časova.

Vučić je započeo konsultacije o mandataru za sastav nove vlade u ponedeljak, 26. februara, razgovorima sa predstavnicima liste "Politička borba Albanaca se nastavlja - Šaip Kamberi" i "Ruska stranka - Slobodan Nikolić".

Narednog dana obavio je razgovore s predstavnicima liste Saveza vojvođanskih Mađara, kao i s predstavnicima liste “Usame Zukorlić - Ujedinjeni za pravdu-Stranka pravde i pomirenja – Bošnjaci Sandžaka - Tomislav Žigmanov- Demokratski savez Hrvata u Vojvodini”.

Vučić je 1. marta imao konsultacije o kandidatu za predsednika Vlade s predstavnicima izborne liste Mi – glas iz naroda, prof. dr Branimir Nestotović”. Predstavnici liste „Srbija protiv nasilja“ najavili su da ne’e i’i na konsultacije o mandataru.

Predsednik predlaže Skupštini kandidata za predsednika Vlade pošto sasluša mišljenje predstavnika izbornih lista koje su prešle cenzus i predlaže onog kandidata koji može da obezbedi većinu za izbor vlade.

Posle izbora 17. decembra, ukupno je 10 izbornih lista prešlo cenzus.

Izvor: RTS

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva