:

:

TV Most

Foto: TV Most

clock

Februar 23, 2015   12:05

0

160

Nastavak suđenja Ivanoviću i četvorici Srba

Nakon tužilaštva, ovog svedoka bi trebalo da ispitaju i Ivanovićevi advokati.

Očekuje se da svedok kaže za šta je Ivanović odgovoran i da li se toga dana uopšte nalazio na mestu gde su ubijena četvorica Albanaca. Njegovi prethodnici, pa ni ključni svedok optužbe Isa Mustafa nisu bili uverljivi u svojim svedočenjima, često su sami sebe diskreditovali, iskazi su im bili dijametralno suprotni od onih datih tokom istražnog postupka, poslednja dva svedoka spomenula su ime Olivera Ivanovića posle višečasovnog svedočenja ali tek na direktno pitanje tužioca da li ga poznaju i da li su ga videli na mestu događaja zbog koga mu se sudi, odgovorili su prvi ,da ga je video ujutru u civilnom odelu a drugi da ga ne poznaje i da mu je o njemu pričao Isa Mustafa .

Dosadašnjim tokom suđenja zadovoljna je odbrana i članovi Ivanovićeve porodice, stranačke koleg , mnogobrojni prijatelji i sugrađani , koji svakodnevno dolaze na suđenje. Veruju da će optužnica "pasti" već u ovoj fazi postupka i da će Oliveru Ivanoviću biti omogućeno da svoju nevinost dokazuje sa slobode.

Njegovo puštanje na slobodu ponovo je zatražila i Kancelarija za Kosovo i Metohiju podsećajući da je "Međunarodni sud, u veću sastavljanom od međunarodnih sudija, doneo odluku da se protiv optuženih Olivera Ivanovića, Dragolojuba Delibašića Nebojiše i Ilije Vujačića i Aleksandra Lazovića prekine istraga, jer je tok postupka ukazano da za optužbe koje im se stavljaju na teret nema nikakvih validnih dokaza".



"Dva puta pokretati istragu i postupak protiv istih lica za isti događaj, s tim da im je ovog puta određen i pritvor koji traje duže od godinu dana, predstavlja šikaniranje i zastrašivanje ovih lica, a u isto vreme i ostalih članova srpske zajednice na KiM," naglašava Kancelarija.


Planirano je da po prvoj tački optužnice protiv Olivera Ivanovića bude ispitano 17 svedoka optužbe a dnevno svoj iskaz daje samo po jedan svedok ,odbrana koja ima svoje svedoke predložila je sudskom veću da iskaz daju bar dvoje ali Veće još nije donelo odluku o tome.

Obzirom da ima oko stotine svedoka , prema proceni advokata ovaj sudski proce može da potraje do duboke jeseni ako se u međuvremenu nešto ne promeni.

Izvor: TV Most

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva