:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

Mart 22, 2019   9:02

0

164

Nastavlja se samit EU, u prvom planu ekonomske teme

Samit EU nastavlja se danas u Briselu, a u centru pažnje biće ekonomske teme, s obzirom da se obeležava i 25 godina saradnje u okviru Evropskog ekonomskog prostora.

Na samitu, na kojem je u četvrtak u prvom planu bio Bregzit i zahtev britanske premijerke Tereze Mej da se on odloži, razgovara se i o donosima EU-Kina, a biće usvojeni i zaključci povodom petogodišnjice od pripajanja Krima Rusiji i uvođenja sankcija toj zemlji.

Na dnevnom redu lidera EU su i pitanja klimatskih promena i borbe protiv dezinformacija u cilju zaštite predstojećih evropskih izbora.

Lideri EU su se u četvrtak uveče saglasili da se odobri odlaganje izlaska Velike Britanije do 22. maja ako britanski parlament iduće sedmice usvoji sporazum o Bregzitu, prenosi Rojters.

"Evropska unija će pre 29. marta prihvatiti produžetak Bregzita do 22. maja, pod uslovom da se sporazum o izlasku (iz EU) usvoji u britanskom parlamentu iduće nedelje", navodi se u nacrtu saopštenja 27 država članica EU objavljenom juče u Briselu.

Kako se dalje navodi, produženje nakon 22. maja nije moguće, uzimajući u obzir činjenicu da Velika Britanija neće učestvovati na izborima za Evropski parlament.

Izvor: Танјуг

EUSamit
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva